Curieus nieuws

Wat te zeggen van dit curieuze nieuws uit de Verenigde Staten en Oostenrijk, uit Woodstock en Wenen?

Een Amerikaans gezin uit Woodstock is afgelopen woensdag geplunderd na het plaatsen van een ongelukkig geformuleerde advertentie op de Amerikaanse advertentiesite Craigslist. Michael Vercher schreef namelijk in zijn advertentie: ‘Vrij grote rommelmarkt. Wegens verhuizing is alles gratis mee te nemen. Dus kom en neem maar wat je wil en zoveel je wilt.’ De volgende dag kwam een menigte naar het door Vercher opgeven adres. Hij en zijn gezin waren op dat moment niet thuis, maar de menigte besloot het huis eigenhandig open te breken en bijna de volledige huisraad mee te nemen.”Het is een nachtmerrie”, zegt Vercher, die geen inboedelverzekering heeft afgesloten. “Ik had nooit verwacht dat mensen alles zomaar uit ons huis zouden halen.” De politie is nu op zoek naar de mensen die de deur hebben opengebroken.

Een Oostenrijkse bankrover heeft van de rechtbank in Wenen bijna 64.000 euro teruggekregen van een overval die hij negentien jaar geleden heeft gepleegd. Bankdirecteur Otto Neuman had begin jaren negentig financiële problemen. Samen met twee vrienden besloot hij een overval in scène te zetten bij zijn eigen bank, de Erste Bank in Wenen. Bij de overval werd omgerekend zo’n 185.000 euro gestolen. Ook werden er een aantal goudstaven en kostbare munten meegenomen. Neuman werd destijds veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf. Een groot deel van het gestolen geld was inmiddels verdwenen. Het geld dat nog over was, ongeveer 64.000 euro, werd door de Oostenrijkse justitie ingevorderd. Negentien jaar na de overval werd de 63-jarige bankdirecteur gevraagd of hij het geld terug zou willen. Het bedrag stond al die tijd op de rekening van Justitie, maar werd door niemand opgeëist. De verzekering had het bedrag al terugbetaald aan de bank en afgeschreven omdat de teruggevonden goudstaven inmiddels meer waard waren geworden. “Ik geloofde de rechtbank eerst niet en dacht dat ze een vergissing hadden gemaakt”, aldus advocaat Herbert Eichenseder. “Ik moest diep in onze archieven graven om onze cliënt terug te vinden. Het is een understatement om te zeggen dat hij verrast was. Het geld is inmiddels op zijn rekening gestort.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s