De komst van de wintertijd

Vanaf begin september heb ik dat gevoel al dat zich met name de laatste weken meer en meer begint te manifesteren als de lampen steeds eerder aanspringen, de gordijnen vroeger dicht gaan en de duisternis zich alsmaar sneller aandient. Waarmee de onvermijdelijke komst van de wintertijd met de dag nadrukkelijker wordt aangekondigd om in de nacht van aanstaande zaterdag op zondag een onomkeerbaar feit te worden. En ik weet niet hoe het anderen ermee vergaat, maar verwelkomen doe ik hem allerminst. De tijd dat ik die maanden met een r koesterde vanwege hun vermeende gezelligheid, liggen ver, heel ver achter mij. Ik vind er helemaal niks aan afgezien van de periode rond de Kerst die voor mij best langer zou mogen duren, maar dan wel graag met een paar onsjes per dag minder. Voor de rest kan die hele wintertijd mij gestolen worden, symbool als ze voor mij staat voor die stomvervelende schaatsmarathons, dat dwaze cyclocrossen, het op gezette tijden sneeuwruimen.

En dan heb ik het nog niet eens over de toeren die ik uit moet halen om de grasmaaier zijn jaarlijkse onderhoud te laten geven. Waarmee ik nog maar een topje van de ijsberg van alle koude narigheid heb vermeld. Want die begint natuurlijk met het bijeenvegen van het afgevallen blad, het tevoorschijn halen van de winterjas, de sjaal en de wanten om gevolgd te worden door stamppotten, Kerstmuziek, top 2000, Carnavalsschlagers en alle andere rimram die onder die noemer van de wintertijd valt en die zo ontzettend veel leuks en gezelligs op zou moeten leveren. Mij kan ze echter gestolen worden zodat ik het van de daken schreeuw als de sneeuwklokjes en crocussen zich laten zien, het eerste kievitsei is gevonden en de Omloop het Nieuwsblad is gereden plus het lengen der dagen al zo een impact heeft gekregen dat de zomertijd binnen bereik komt en de wintertijd door mij van harte kan worden uitgezwaaid. Het aftellen naar dat moment is door mij nu al begonnen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De komst van de wintertijd

  1. Nanos zegt:

    Van mij mag het januari zijn, dan gaat het weer de goede kant op met elke dag een beetje langer licht. Een week januari in en we zijn ook van al dat overdreven gewens af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s