Quality time…..

Een tijdlang had ik er al niet meer over horen reppen. Eigenlijk was ik het bestaan ervan gewoon vergeten totdat ik het de afgelopen week weer een paar keer tegenkwam en dus moest konkluderen dat het precies als het ergste onkruid niet meer uit te roeien valt. Het heeft zich genesteld in de geest en het leven van deze en gene, waardoor we het er blijkbaar voortaan mee moeten doen. Wat evenwel niet wegneemt dat ik er elke keer weer als ik het langs zie of hoor komen, onpasselijk van wordt, hevig moet boeren en meer van dat soort oprispingen krijg als ik iemand met het volle verstand hoor spreken over het geweldige voorrecht dat hij heeft mogen beleven aan dat uurtje quality time dat hij voor zichzelf, zijn gezin of voor zijn kinderen wist te reserveren. En het akeligste daarbij is dat het ook nog wordt gedebiteerd met een blik alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is en er dus verder niets aan de hand lijkt.

Akelig omdat het zover van mij af staat, terwijl ik er dus niets van begrijp en het mij jeuk en koude rillingen bezorgt. Waarbij ik toch mijn uiterste best doe om dichterbij het denken en de geestesgesteldheid die achter die kreet schuil gaan, te kunnen komen. Wat mij tot nu toe maar niet wil lukken. Zo raadselachtig blijft het voor mij dat de normaalste zaak in het leven tot iets buitengewoons wordt verheven, waar datgene wat niets meer dan een plicht en een bezigheid is, het dagelijkse werk, alle aandacht en haast de status van een geloof krijgt en zo maar het hoofdbestanddeel wordt van een leven en tegelijk de getuigenis is van hoe dat leven kan ontsporen. Want je bent toch niet echt bij zinnen om dat waarvoor je leeft en waar je de tijd en aandacht aan behoort te geven, om dat onder quality time te rangschikken? Alsof dat een voorrecht is, iets exclusiefs, waar nog net een gaatje in de drukke agenda vrij voor is te maken en dat daarom zo bekakt en tegelijk onnozel de naam van quality time krijgt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving. Bookmark de permalink .

4 reacties op Quality time…..

 1. RadaR zegt:

  QT [de gangbare afkorting] heeft het een tijdlang moeten afleggen tegen het “focussen”.

 2. Sjoerd zegt:

  Goh, daar heb ik geen tijd voor…

 3. Mack zegt:

  Ik troost me maar met de gedachte dat ze voor de rest een kuttijd hebben.

 4. Margo zegt:

  Jaja, ’s avonds een uurtje qualiy time voor de kids en voor de rest is het drukdrukdruk. Arme sloebers denk ik dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s