De verliezer in Roermond

Een verstikkend cliché dat altijd gebezigd wordt als er weer eens een affaire heeft gespeeld, is wel het bonmot dat de onderhavige kwestie alleen maar verliezers kent. Waarmee de gemoederen, voorzover die opgespeeld hebben, tot bedaren zijn gebracht en iedereen zijn plas kan doen en alles vervolgens blijft zoals het was. Herkenbaarder kan het bijna niet. Want hoe vaak zien we zo’n schouwspel niet aan onze ogen voorbij trekken. Dus is er gewoon nooit iets nieuws onder de zon, althans zo weinig nieuws dat er niemand daardoor ook maar eens van zijn stoel zal rollen. Voorspelbaar dus altijd als wat. Zo ook in Roermond bij alle heisa rond Jos van Rey en zijn VVD, die zich afwikkelde volgens een scenario dat vanaf de afgelopen vrijdag naadloos uitgetekend had kunnen worden omdat het verliep volgens de langzamerhand welbekende blauwdruk met uiteindelijk al die verliezers op papier zonder dat ze er ook maar een cent minder wijs van zijn geworden, afgezien van het feit dat ze even te kijk hebben gestaan. Maar wat doet dat er nog werkelijk toe met een geheugen dat bij de meesten of selectief is dan wel zo beroerd functioneert door de vele indrukken die er aanhoudend en dagelijks worden opgedaan in onze dynamische omgeving.

Vandaar ook daar die beroemde collectieve plas waarna alles bleef zoals het was behalve dan voor de grootste verliezer in de hele kwestie in Roermond, namelijk de burgemeester in eigen persoon, Henk van Beers die per slot van rekening nog het meest op zijn neus zal kijken omdat hij voorlopig waarnemer mag blijven waar hij in februari al zo graag had willen stoppen om de doodeenvoudige reden dat hij toen 65 jaar werd en eventueel doorwerken hem 1000 euro per maand zou kosten. Waar het niettemin toch van kwam omdat het toen ook al hommeles was rond die van Rey en hij de hele toen spelende zaak eerst naar behoren geregeld wilde hebben, voordat een opvolger benoemd zou worden. Welnu, hoe dat allemaal dankzij diezelfde van Rey is verlopen, weten we inmiddels wel en van Beers nog stukken beter omdat hij zijn tijd als burgemeester nog een aantal maanden extra mag uitzingen, voor telkens 1000 euro per maand minder. Waarmee hij de enige in Roermond is die zijn verlies echt kan nemen, omdat het in die stad, zoals zo langzamerhand is gebleken alleen maar om de knikkers gaat.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s