De loser van de dag

Als ik alle nieuws van vandaag nog eens de revue laat passeren, en dat was me toch een berg aan feiten, dan weet ik wel wie zich op deze 22e oktober de grootste loser mag noemen. Dat is niet Lance Armstrong ondanks dat hij ongenadig de zak heeft gekregen en voor het oog van de hele wereld is gedegradeerd tot een nobody en valsspeler. Wat niet wegneemt dat zijn kostje desondanks de rest van zijn leven is gekocht, ook al zal zich dat slechts beperken tot de staat Texas en misschien ook nog een verder deel van de Verenigde Staten. Hij zal zich heus wel redden, net zoals die onderkoning van Roermond die, nu hij zijn schaapjes behoorlijk op het droge heeft – hij is na zoveel jaar bestuurder te zijn geweest en voor de publieke zaak te hebben gestreden, immers multimiljonair – besloot om onder druk van de publieke opinie terug te treden. Zo heet dat dan, want erg geloofwaardig is het niet omdat die Jos van Rey zich daar nog nooit een bal van heeft aangetrokken. Waarschijnlijker is het dat vanuit Den Haag de pressie op hem zo groot is geworden, dat hij daarvoor wel moest zwichten. Met als gevolg dat er vandaag maar één echte loser overblijft en dat is die partijgenoot en vriend van Jos van Rey, die Ricardo Offermanns.

Die dacht met een een-tweetje met die Jos wel even burgemeester in Roermond te worden om daarmee het zakelijke pad voor die vriend en hemzelf verder te kunnen effenen. Wat per slot van rekening te ambitieus bleek en een veel te hoog gegrepen plan, dat hem des te dieper en harder deed vallen omdat hij slechts leunde op die ene steunpilaar die onder zijn gedacht koninkrijk werd weggehaald. Waardoor hij met het verdwijnen van die van Rey kompleet met lege handen is komen te staan. Zijn burgemeesterschap in Roermond naar de maan, in diezelfde baan, zijn huidige, in Meerssen is hij ook niet meer te handhaven door zijn gebleken kreukbaarheid. Blijft de vraag of de VVD in Limburg nog geholpen is met een voorzitter die zich zo te kijk heeft gezet. Te vrezen valt van niet. Zodat er helemaal niets voor hem overblijft en hij ook naar een toekomst in een publiek ambt kan fluiten met een reputatie die zo beschadigd is en een aanzien dat deze Offermanns dus geheel heeft verloren. Waarmee hij de loser van deze dag werd, omdat zijn hoogmoed dus onvermijdelijk voor de val kwam en al zijn excuses, obligaat of niet, ook niet meer helpen, nu alle kaarten op tafel liggen en hij zich zo pijnlijk te kijk heeft gezet.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De loser van de dag

  1. Sjoerd zegt:

    Ik hoorde dat hij toch al het slemieltje van Meerssen werd genoemd… Nu komen ze makkelijk van hem af.

  2. Laurent zegt:

    Het is werkelijk de ene na de andere Limburgse politicus die afgaat; Verhagen, Wilders, Leers, Eurlings, en nu deze Van Rey en Offermanns….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s