Het Belgisch voetbalelftal

Omdat het gisterenavond tegen de Roemenen toch snel bekeken was en het bovendien een zouteloos potje bleek, heb ik mijn horizon voor de gelegenheid verlegd naar Canvas om daar naar de prestaties van het Belgisch voetbalelftal te kijken. Na al die jaren van successen met Oranje heb ik het daarmee wel even gezien ondanks de goede prestaties in de kwalificatiereeks voor het WK Voetbal in 2014. Daar wil ik niets op afdingen. Maar ik had gewoon behoefte aan iets anders en dacht in de Rode Duivels een goed alternatief te vinden, enerzijds omdat hun reputatie hen de laatste maanden was vooruitgesneld, maar vooral ook omdat ik benieuwd was wat de invloed was van de grote woorden van Bart de Wever op het Belgisch elftal, waar de gemeenschappen immers als nergens anders samen komen. Daar moeten de Vlamingen, de Walen en de Brusselaars het wel met elkaar doen. Wat ze dan ook met verve tegen de Schotten in Brussel deden. Aangevuurd door een laaiend enthousiast publiek dat uit 45.000 Belgen bestond en dat even niet de retoriek van de Wever aan het hoofd wilde hebben. Aan de Brabançonne bleken zij meer boodschap te hebben getuige dat massaal uit volle borst meegezongen Belgisch volkslied.

Zoals dat ook meer dan relevant bleek voor het hele Belgisch elftal dat de bij eerdere gelegenheden gegeven beloften volledig waarmaakte met fraai, rechtstreeks en energiek voetbal waarmee wel een overwinning afgedwongen moest worden. Maar hoe kan het ook anders met spelers die al tot de elite van de Nederlandse eredivisie behoren of behoorden zoals Mertens, Chadli, Vertonghen, Alderweireld, Dembele en Vermaelen en die aangevuld werden met internationale vedettes als Eden Hazard, Witsel en Kompany? Mij kon die mix best bekoren en maakte zelfs zoveel indruk op mij dat ik het huidig Nederlands elftal in zijn hoogtijdagen van 2010 en 2011 voor even vergat. Zodat ik mijn geld nu gerust op deze Rode Duivels durf te zetten, omdat ik ze, althans met dit spel, als de verrassing en de sensatie van het WK Voetbal 2014 voorzie. Waardoor Bart de Wever en zijn N – V A met al hun grote woorden meteen bakzeil kunnen halen en dat onafhankelijk Vlaanderen heel groot op hun buik kunnen schrijven. Alleen maar dankzij dat Belgisch voetbalelftal, dat dan aldus de grootste winst boekt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Het Belgisch voetbalelftal

 1. Mack zegt:

  Hoe je de gelegenheid weer aangrijpt om politiek rechts aan te vallen. Je bent onverbeterlijk.

 2. RadaR zegt:

  Sinds wanneer vlucht jij in de algemeen als contraproductief bekend staande methode van het verkopen van de huid voordat de beer geschoten is?

  • robschimmert zegt:

   Omdat ik er geen zin in heb om pas te gaan applaudisseren als je daar geen buil aan kunt vallen en omdat dit Belgisch elftal niet alleen een surplus aan talent in zich heeft, maar ook nog echt goed voetbal laat zien. En waarom dat niet tot uitdrukking brengen als je de kwaliteit denkt te zien?

  • RadaR zegt:

   Kom. kom, Rob …… je kunt de beer toch ook best mooi vinden zonder zijn huid al meteen te verkopen?
   Het applaus voor de Belgen is terecht en wordt gedeeld. Maar de euforie is nog wat prematuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s