Kerst in oktober

Er kon op gewacht worden en het moest er een keertje van komen. Ten slotte gaat over twee weken de wintertijd in. Dus was het niet zo verwonderlijk dat het vanmiddag bij GroenRijk in Berg en Terblijt, het vroegere Intratuin, eindelijk zo laat en raak was. En er bleek ook nog eens geen ontkomen aan omdat daar ook dat Zweeds bewegwijzeringssysteem zijn intrede heeft gedaan, waardoor je als klant, of je dat nu wilt of niet, door de hele tent en langs alle moois wordt geleid. Je hoeft er werkelijk niets te missen, merkte ik vanmiddag, toen ik, zo leek het tenminste, wel drie keer over, langs en door een Kerstshow werd geleid. Waardoor ik in ieder geval nu al, en het is nog niet eens half oktober, weet wat dit jaar trendy is in en rond de kunstkerstboom en wat je dus beslist niet kunt missen. Het staat er inderdaad. De kunstkerstboom. Want aan een echte dennenboom hoeft niet meer gedacht te worden. Ze worden gewoon niet meer aangeboden omdat, naar ik begreep, het kweken en het vervoeren ervan de moeite niet meer loont en geen schijntje opbrengt met als gevolg dat zo’n tuincentrum het daarin nu al laat afweten met de aankondiging van haar nee – verkoop.

Met de toevoeging van de mededeling dat de opvouwbare of demontabele alternatieven in alle mogelijke uitvoeringen en varianten te verkrijgen zijn, waardoor het Kerstfeest alleen maar des te verrassender wordt. Want wat te zeggen bijvoorbeeld van die Kerstboom die een heel repertoire Kerstliedjes ten gehore brengt? Waarmee al meteen een van de voorspelde decemberhits is genoemd met als een goede tweede een pakket dat er voor kan zorgen dat het ook in huis rond die zingende boom op gezette tijden een witte Kerst wordt. En last but not least is er de levensechte Kerststal met figuren en dieren die in beweging komen zodra de hele opstelling wordt aangesloten op het lichtnet. Kortom, als het aan ons tuincentrum ligt, kan de komende Kerst niet kapot. Maar dan zal er wel wat geschoven moeten worden zonder dat ik al weet hoeveel. Want de verrassing, noem het overrompeling was vanmiddag te groot dan dat ik zo bij de tijd was om de prijskaartjes te bekijken. Ook omdat ik mij wat dat betreft geen illusies maak. Precies in de laatste maanden van het jaar zijn het immers juist die tuincentra die bewezen hebben als geen ander naar zich toe te kunnen rekenen. Wat de klant daarom zal weten.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Kerst in oktober

  1. Sjoerd zegt:

    Aan mij verdienen ze dit jaar geen cent. Met twee jonge kittens sla ik gewoon een keertje over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s