Pipe rigate met courgettes

Dat er met betrekkelijk weinig inspanning, dus ook niet te veel multitasken, een meer dan smakelijke maaltijd te realiseren is, bewijst het volgende recept, dat in nog geen half uur bereid kan worden. Daarbij wordt begonnen met het in kleine blokjes snijden van twee courgettes en het persen van vijf teentjes knoflook. Die gaan gezamenlijk in de pan en worden, nadat er een beetje zout of kruidenbouillon aan is toegevoegd, op hoog vuur even in de olijfolie gebakken, waarna het ongeveer vijftien tot twintig minuten op laag vuur kan sudderen.

Als het een minuut of vijf gesudderd heeft,  moet er 5/8 potje salie en vijftig gram biologische roomboter aan toegevoegd worden. Zo nu en dan roeren is vanzelfsprekend een vereiste. Tijdens die vijftien tot twintig minuten kan intussen de pipe rigate bereid worden overeenkomstig de op de verpakking aangegeven wijze. Vervolgens wordt deze toegevoegd aan de courgettes, waarna dat geheel omgeroerd en aldus vermengd wordt om uiteindelijk royaal bestrooid te worden met geraspte Parmesaanse kaas. En wedden dat het half uur dan nog niet eens voltooid is als er begonnen kan worden met smullen?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Pipe rigate met courgettes

  1. Sjoerd zegt:

    Ik haat Courgettes…

  2. Margo zegt:

    Courgettes die helemaal tot snot gesudderd zijn lijkt me niet zo..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s