Over de grens – Stolberg

Na de Nederlandse grens verschillende malen aan de Belgische kant te zijn overgestoken, wordt het weer eens tijd om de Duitse grensstreek te verkennen. Daarbij komen we deze keer niet in de kleinste plaats terecht met haar ruim 50.000 inwoners, welke desondanks vaker vergeten en gepasseerd wordt omdat ze als het ware in de luwte en slagschaduw van de grootste Duitse grensstad ligt. We zijn vandaag in Stolberg dat ten opzichte van Nederland direkt achter Aken ligt, daar als het ware een voorstad van is en tegelijk ook het voorportaal van de Eiffel vormt.  Met als gevolg dat de toerist en de dagjesmens Stolberg links laat liggen en die stad daarmee de gelegenheid geeft om haar eigen schoonheid die met name in haar fraaie en oude centrum tot uitdrukking komt, te blijven koesteren.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Over de grens – Stolberg

  1. Ximaar zegt:

    Het is een leuk stadje met wat mij betreft circa 36.000 inwoners. Dat wil zeggen ze rekenen dorpjes als Zweifall en nog een 10-tal flinke dorpen met een eigen kern en op 10 km fietsen door het bos bij deze gemeente als zou het 1 stad zijn. Eigenlijk net zo onzinnig als de bewoners van Schimmert als inwoners van Nuth te tellen. Qua gemeente juist, maar als woonplaats of stad voor mij onjuist. Helaas gebeurt dat in Duitsland vaak, waardoor steden daar op papier veel groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s