Sterke verhalen

De Angelsaksische omgeving lijkt bij uitstek de meest geschikte voedingsbodem voor sterke verhalen. Ik heb er vandaag tenminste weer twee, waar je in elk geval even rechtop en vol ongeloof voor gaat zitten±

De aanstaande bruidegom Patrick Gallagher heeft zijn blaas gescheurd in een stripclub, toen een paaldanseres hard op zijn schoot landde. De kosten van de medische behandeling die volgde, wil hij nu vergoed krijgen. Gallagher werd door zijn vrienden getrakteerd op een vip-behandeling in The Penthouse Club in Port Richmond, Pennsylvania. Het incident vond plaats in november 2010, maar krijgt nu pas wereldwijde aandacht, omdat het slachtoffer de stripclub aanklaagt om zijn medische kosten vergoed te krijgen. In de club namen de heren plaats bij een paaldanseres. De dame aan de paal stortte tijdens de act met haar volle gewicht naar beneden, op de schoot van Gallagher. De bijna getrouwde man hield daar een gescheurde blaas aan over. Volgens de advocaat van het slachtoffer, Neil Murray, was de act niet zonder risico. ”Ze liet zich van grote hoogte bovenop mijn cliënt vallen”, aldus de raadsman. De Amerikaan werd door zijn vrienden mee naar buiten genomen, maar besloot niet direct naar het ziekenhuis te gaan. Een dag later had hij nog veel pijn en in het ziekenhuis werd een gescheurde blaas vastgesteld. Gallagher is daar aan geopereerd. De man wil dat zijn medische kosten gedekt worden en zijn mentale leed moet worden verzacht, voor een totaalbedrag van 50.000 dollar.

Een schaap in Groot-Brittannië denkt een hond te zijn. Het schaap raapt stokken op, staat op zijn achterpoten en probeert zelfs te blaffen. Het zes maanden oude dier herkent niet eens zijn eigen soort. Het schaap, dat de naam Jack draagt, werd samen met een hond opgevoed. Het schaap woont bij Alison Sinstadt (48) en haar echtgenoot Simon Sherwin (50). Zij waren stomverbaasd toen het schaap bevriend raakte met hun hond Jessie. Toen Alison hoorde over een zeldzaam klein geboren schaap, besloot ze het dier mee naar huis te nemen. De Britse moeder van twee kinderen liet het schaap slapen in een hondenmand. Sindsdien probeert het schaap het gedrag van Jessie te kopiëren. “Toen we Jessie aan z’n riem vastmaakte voor een wandeling, wilde ook Jack aan de lijn”, zegt Alison. “Het schaap lijkt er zeker van te zijn dat hij een hond is en dus behandelen we hem ook zo. Jack volgt Jessie overal waar hij naartoe gaat.” Het enige waar de hond en het schaap in verschillen is het feit dat Jack gras eet. Deskundige David Howell, gespecialiseerd op het gebied van schapen, zegt dat schapen intelligenter zijn dan sommige mensen denken. Volgens hem zijn ze zeer goed in staat om ander gedrag aan te leren. “De meeste schapen keren terug naar hun natuurlijke kenmerken als ze niet worden opgevoed in hun natuurlijke omgeving, maar Jack geeft duidelijk de voorkeur aan het leven als een hond”, zegt Howell.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Sterke verhalen

  1. Sjoerd zegt:

    50.000 dollar is mooi meegenomen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s