Dubieus bewijs

Wees verwonderd, om niet te zeggen stomverbaasd, bij lezing van het volgende bericht, dat niet uit een of ander exotisch land komt, maar zijn oorsprong vindt achter de bureaus van de Nederlandse zorgverzekeraars, die blijkbaar met hun reikwijdte en macht ook geen raad meer weten. Want hoe haal je anders deze zotternij in je bolle hoofd?

Vrouwen die voor een schaamlipcorrectie hun zorgverzekeraar aanschrijven, moeten voortaan ‘ondersteunend beeldmateriaal’ aanleveren bij het verslag van de arts. Patiënten die de ingreep vergoed willen krijgen, moeten sinds kort een foto van hun geslachtsdeel opsturen, als bewijsmateriaal voor de verzekeraar. Voordat een labiumreductie (zoals een schaamlipcorrectie in de medische wereld wordt genoemd) plaatsvindt, moet de verzekerde voortaan zowel een overzichtsfoto als een detailfoto opsturen. Artsennet.nl vindt het ‘volstrekt onduidelijk’ wat het nut van deze nieuwe maatregel is. “Hier gebeuren een aantal opmerkelijke dingen”, zo staat op de website te lezen. “Het besluit tot vergoeding van de labiumreductie wordt met deze procedure genomen door de ziektekostenverzekeraar, die daartoe niet is opgeleid en de patiënt niet heeft ontmoet. Ook wordt de patiënte gereduceerd tot een object met een bepaalde lengte, breedte, kleur en aspect.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s