De wisseling van seizoenen

Het begint er onder de hand op aan te komen. De wisseling van de seizoenen staat nadrukkelijk voor de deur. De eerste bladeren zijn al aan het vallen. En dat schijnt onherroepelijk terug te slaan op het humeur en gemoed van mensen, heb ik mij laten vertellen. Want zelf heb ik er nooit last van gehad. Althans tot dit jaar zeker niet.. Ik hoorde er altijd van om mij heen zonder dat ik er iets van snapte of er enig gevoel voor kreeg. Ik ging gewoon door en mijn eigen gang, waardoor het voor mij vanzelf winter of zomer werd. Wat wel zo prettig was, dat idee dat alles als niets ging en op rolletjes liep. Tot dit jaar, tot deze seizoenswisseling, die mij plotseling iets van een blokkade bezorgde. De echte inspiratie om strijdbaar te bloggen is de laatste weken namelijk wat weggevloeid, eigenlijk ongemerkt vanaf het moment dat de Kamerverkiezingen hadden plaats gevonden en bij mij ook de lust verdween om me nog langer bezig te houden met de waan van de dag die de Nederlandse politiek de laatste jaren had beheerst.

Ik had het ermee gehad en keek ook reikhalzend uit naar een kabinet dat eindelijk eens vier jaar aan het bewind bleef en de burger, dus ook mij, verder met rust zou laten. Vandaar mijn tevredenheid dat de PvdA en de VVD nu serieus bezig zijn om een stabiel kabinet met een Kamermeerderheid te vormen, waarbij het mij nauwelijks bezig houdt wat er aan beleid over Nederland en over mij wordt uitgerold. Als het maar eens een tijdje kalm blijft en er iets wordt neergezet zonder dat dat verhinderd wordt door hoge tonen en woorden, die de laatste jaren zo usance waren geworden. Daar heb ik dus duidelijk genoeg van met tegelijk ook het gevolg dat de schrijverij van die ene dag op de ander toch stukken moeizamer ging en het vinden of duiden van onderwerpen stukken lastiger werd. Waarbij ik mij voor het moment er maar mee troost dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat de wisseling van de seizoenen mij op die manier ook in de greep heeft gekregen en dat die bijna – writer´s block waar ik nu aan schijn te lijden, met een paar weken wel zal zijn overgegaan. En het dus een kwestie is van even op de tanden bijten….

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De wisseling van seizoenen

 1. Mack zegt:

  Ja verdorie, net nu de PvdA bezig is het socialisme uit te bannen, kiezersbedrog te plegen, heb jij ineens een writersblock. 😉 Ik trap er niet in. Ik eis vlijmscherpe kritieken, zoals ik die hier altijd over PVV, VVD en CDA heb moeten lezen in de aanloop naar de verkiezingen. Je lijkt potverdorie wel een Ajax supporter die zich even terugtrekt uit de openbaarheid als het een poosje wat minder gaat, om vervolgens als ze weer bovenaan staan luidskeels te schreeuwen dat ze altijd al de beste waren.

  • robschimmert zegt:

   Moet ik je weer op die ideologische fout betrappen. De PvdA staat niet voor socialisme. Haar basis-ideologie is de sociaal – democratie. Dat is echt iets heel anders. En wat het gepleegde kiezersbedrog betreft. Mij heb je daar nog nooit over horen spreken, omdat dat, als je het tenminste zo mag noemen, nu eenmaal inherent is aan ons veelpartijenstelsel, waarin je met minderheden tot een werkbare meerderheid plus afspraken moet zien te komen, dus altijd op je verkiezingsprogramma moet inleveren. En wat de Ajax – supporter betreft weet je dat de echte het altijd van de daken schreeuwen, ook als het eens minder gaat. Daar heb je mij, dacht ik, wel op kunnen betrappen. Zeg dat dat inderdaad zo is….

   • Mack zegt:

    Socialisme, sociaal democratie, nationaal socialisme…allemaal hetzelfde. 😉 Ajax heeft toch wat meer parttime supporters dan fulltime supporters hoor. Het is toch vaak hoe de wind waait, waait m’n vestje. Maar goed, ik vond het mooi dat ze Twente eens versloegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s