Borstkankermaand 2012

Omdat zowel mijn vrouw als mijn oudste en jongste dochter de afgelopen jaren getroffen zijn door borstkanker, heb ik alle reden om vierkant achter het initiatief van de Stichting Pink Ribbon te staan dat oktober heeft uitgeroepen tot borstkankermaand en daarvoor op haar website www.pinkribbon.nl  in onderstaand artikel dan ook aandacht vraagt. Bovendien staat daarop een agenda waarin alle aktiviteiten zijn vermeld die in het kader van deze bijzondere aktiemaand worden ondernomen.

“Stichting Pink Ribbon vraagt aandacht voor de borstkankerpatiënt van vandaag. In oktober, de borstkankermaand, staat het onderwerp ‘Leven tussen hoop en vrees’ centraal. Hiermee staat Pink Ribbon stil bij borstkankerpatiënten met uitgezaaide borstkanker. Een thema waar nog te weinig over gepraat wordt en waarover de informatievoorziening gering is. Daarom wil Pink Ribbon dit taboe doorbreken, mensen informeren en uiteindelijk fondsen werven om projecten die aansluiten bij dit thema financieel te kunnen ondersteunen. In de borstkankermaand wordt dit thema ook door andere borstkankerorganisaties uitgedragen.

Susan Veenhoff, directeur Stichting Pink Ribbon: “We streven er naar om 365 dagen per jaar aandacht te vragen voor borstkanker. Maar speciaal in de borstkankermaand, oktober. Het is hartverwarmend om te zien dat bedrijven, particulieren en andere borstkankerorganisaties samenwerken om op een integere manier aandacht te vragen voor de borstkankerpatiënten. Het thema voor dit jaar ligt gevoelig, patiënten met uitgezaaide borstkanker, maar verdient zo de aandacht. Op dit gebied is er nog zoveel werk te verrichten. Bijvoorbeeld onderzoek naar betere behandeling en optimale zorg. Maar ook informatie en voorlichting voor naasten, wat kun je doen voor iemand die met uitgezaaide borstkanker? Dat is voor ons een belangrijk doel voor de komende periode.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Borstkankermaand 2012

  1. Sjoerd zegt:

    Ik zal er eens over denken of ik daar iets mee kan doen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s