Wonderlijke geschiedenissen

Twee verhalen die hoe ongelooflijk ze ook mogen klinken, toch waar gebeurd zijn en waar anders dan in het land van de nog altijd onbegrensde mogelijkheden, de Verenigde Staten:

Kaitlin Hunter uit het Amerikaanse Marietta is van een zwaar ongeluk hersteld dankzij een transplantatie van poep.De twintigjarige vrouw was vorig jaar betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Na een maand herstellen van een aantal botbreuken en een doorboorde lever en dikke darm, werd ze ontslagen uit het ziekenhuis. Niet veel later kreeg Hunter erg veel last van buikpijn. De artsen stelden vast dat ze een hardnekkige bacteriële infectie had opgelopen. Hunter kreeg maar liefst negen antibioticakuurtjes voorgeschreven, maar die hielpen niet. De gezonde bacteriën in haar dikke darm werden er flink door verzwakt. Omdat de infectie telkens terugkwam, moest er gezocht worden naar een andere oplossing. De moeder van Hunter stelde haar eigen poep ter beschikking om nieuwe gezonde bacteriën in de darmen van haar dochter te krijgen. De uitwerpselen werden verdund in de dikke darm van de jonge vrouw gepompt. En dat werkte. Ruim een jaar na het ongeluk is Hunter er weer helemaal bovenop.

Een vrouw in New Jersey heeft verzonnen dat ze kanker had, om van gedoneerd geld haar bruiloft te kunnen betalen.De verloofde van Lori Stilley (40) en haar familie trapten er in en sponsorden de ceremonie. Zij organiseerden de bruiloft met spoed, betaalden voor alles en sprokkelden ook nog eens 10.000 dollar bij elkaar voor de nep-patiënt. De familieleden organiseerden onder meer een loterij en een verkoop van t-shirts om geld in te zamelen voor de behandeling van de ‘blaaskanker’. Stilley zelf schreef een E-book over haar denkbeeldige ziekte, dat ze voor bijna 15 dollar per stuk verkocht. Zo verdiende ze nog eens 3000 dollar. Ze is uiteindelijk door haar eigen zus bij de politie aangegeven. Zij kreeg argwaan toen Stilley ineens zei dat ze zich beter voelde en een wonder voelde aankomen. Dat was een maand nadat ze haar familie had verteld dat ze nog maar een maand zou leven. Volgens haar advocaat is ze onschuldig, maar aanklagers noemen haar daad ‘extreem wreed’. Haar zus denkt dat Stilley therapie kan gebruiken. Wat haar kersverse echtgenoot van de situatie vindt, is niet bekend.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Wonderlijke geschiedenissen

  1. Sjoerd zegt:

    De laatste was me bekend. Van de eerste had ik niet gehoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s