Ontstoppen in Bulawayo

Dit is natuurlijk een prachtig verhaal dat volledig ondenkbaar is in onze Westerse wereld, waarin het individueel belang slechts telt en vooral geen beroep meer moet worden gedaan op gemeenschapszin en een collectief verantwoordelijkheidsgevoel. Bijna logisch daarom dat we deze geschiedenis uit het Zimbabwaanse Bulawayo met open mond zullen lezen:

De 1 miljoen inwoners van de stad Bulawayo in het Afrikaanse Zimbabwe moeten zaterdagavond om 19.30 uur allemaal tegelijk de wc doorspoelen. De golf water moet de rioolbuizen ontstoppen, zo is het plan van het stadsbestuur. De inwoners konden de afgelopen 72 uur lang weinig doorspoelen, wegens watergebrek. Twee van de vijf waterdammen waren drooggevallen. De watertoevoer is voorlopig hersteld. De ‘Big Flush’ moet de buizen goed schoonspoelen. De massale doortrekactie moet ook voorkomen dat er nieuwe ophopingen ontstaan, omdat er in de komende periode opnieuw droogte wordt verwacht.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s