Vier jaar politieke rust?

Het ligt in mijn bedoeling om voorlopig het zwijgen er toe te doe als het om de vaderlandse politiek gaat. De kiezer heeft in niet mis te verstane bewoordingen gesproken en VVD en PvdA in feite opdracht gegeven om de puinzooi die er in het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw door Den Haag van is gemaakt, voor eens en voor altijd op te ruimen. Zo begrijp ik de verkiezingsuitslag tenminste. En dat betekent voor mij niet meer en niet minder dat ik van die twee winnende partijen nu verwacht dat zij in een ommezien en vooral zonder allerlei trucjes en spelletjes komen tot een goed kabinet dat vier jaar lang zijn werk gaat doen en er voor zorgt dat er in alle opzichten orde op zaken wordt gesteld. Geen praatjes voor de vaak noch nummertjes die alleen maar voor het eigen belang opgevoerd worden. Achterkamertjes o.k., maar dan wel alleen als het publieke belang daarmee is gediend. Wat onder andere inhoudt dat ik echt niet elke stap hoef te kennen die er in het formatieproces wordt gezet.

Hier en daar een momentopname volstaat, maar voor de rest telt voor mij slechts het definitieve resultaat dat er dus zo snel mogelijk zonder gekift en geklier moet komen. Wat vast en zeker mogelijk moet zijn als er aan een enkele voorwaarde wordt voldaan, namelijk dat die de Hond en zijn kollega – peilstokbedienden, voorlopig ook eens hun kop gaan houden. En als het kan voor de komende vier jaar. Dat zou alleen maar bijdragen aan de rust in dit land en politici de gelegenheid geven hun werk te doen zonder iedere minuut over hun schouders te hoeven kijken. Wanneer dat allemaal zou lukken, heb ik er het vertrouwen in dat de normaliteit in Nederland zal worden hersteld, we met ons allen niet meer hoeven te hijgen, maar kalm kunnen ademhalen, terwijl de politiek in Den Haag, met het kabinet voorop, zijn gang gaat om ons weer wat zoet te bereiden, hoewel dat niet zonder zuur en het nodige chagrijn zal gaan. Maar het is daarmee net als ons hele leven, waarin het geluk en de voorspoed ook nooit komen aanwaaien.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Vier jaar politieke rust?

  1. math zegt:

    Dat zou nou eens moeten kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s