Een wonderlijke geschiedenis

De volgende wonderlijke geschiedenis zou gemakkelijk tot de kategorie visserslatijn gerekend kunnen worden als ze niet door serieus te nemen Latijns – Amerikaanse media tot ons was gebracht. Anderzijds kan er door de grote afstand uiteraard ruis rond het verhaal zijn ontstaan, dat met wat overdrijving links en rechts zich natuurlijk veel gemakkelijker laat opdienen als het de volgende vorm krijgt:

In Argentinië houdt een Duitse herder al zes jaar de wacht bij het graf van zijn baasje. De hond liep in 2006 weg van huis nadat zijn eigenaar was overleden en werd een week later teruggevonden bij het graf van zijn baas. Volgens de familie was Capitán, zoals de hond heet, nooit eerder op de begraafplaats geweest. Hoe het dier het graf heeft weten te vinden is dan ook een groot raadsel. Hoewel de familie herhaaldelijk heeft geprobeerd het dier mee terug te nemen naar huis, blijft Capitan terugkeren naar de begraafplaats. De hond heeft het overigens goed op zijn nieuwe plek. Volgens de directeur van de begraafplaats krijgt hij regelmatig te eten. “Soms maakt hij wel eens een ommetje, maar elke dag om precies zes uur neemt hij zijn plek op het graf weer in, gaat liggen en blijft daar de hele nacht.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een wonderlijke geschiedenis

  1. Mack zegt:

    Een wonder van trouw inderdaad. Als het waar is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s