Gerhard Richter

Hoewel het een minuscuul berichtje was dat ergens links onderaan stond afgedrukt op pagina 11 van het tweede katern van mijn ochtendkrant, was het voor mij toch opvallend genoeg om daarop hier voort te borduren. Te lezen was daar namelijk dat gitarist Eric Clapton zich als een te duchten kunsthandelaar leek te ontpoppen. Wat was namelijk het geval? Via het veilinghuis Sotheby had hij een kunstwerk van de beroemde, nog levende Duitse schilder Gerhard Richter (1932) ten verkoop aangeboden. De verwachting was dat dat schilderij – Abstraktes Bild 809-4 – van de hand zou gaan voor een bedrag van tussen de 14 en 19 miljoen dollar, terwijl Clapton er 3,4 miljoen dollar voor had betaald. Reden genoeg dus om dat doek hier rechts te tonen en bovendien een gerede aanleiding om ook enkele andere werken van Richter te tonen die representatief zijn voor zijn gehele oeuvre.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en cultuur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Gerhard Richter

  1. Margo zegt:

    Zal ik eens een steen in het water van de kunst’kenners’ gooien?
    Ik vind dat een hoop geld voor een hoop geklodder met kleurencombinaties waar ik hoofdpijn van krijg. Die drie eronder vind ik wel wat hebben, maar de prijzen zijn belachelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s