Tussen hemel en aarde

Tot gisteren moest men bij mij niet aankomen met die verhalen dat er meer is tussen hemel en aarde. Gewoon flauwekul, omdat alles is zoals het is, vond ik tot dan toe. En als er dan toch iets merkwaardigs of ongrijpbaars voorviel, dan was dat wat mij betreft altijd terug te voeren tot een samenloop van omstandigheden. Niet meer en vooral niet minder. Tot er gisteren, zoals ik al zei, iets vreemds gebeurde dat mijn begrip te boven ging en waarbij de samenloop te frappant was om het nog maar af te doen als een ordinair toeval. De plaats van handeling was in Den Haag, in de buurt van het Station Holland Spoor, waar twee trams met elkaar in botsing kwamen, trams die reden op de lijnen 9 en 11. Normaliter zou dat als een los en op zichzelf staand incident worden beschouwd als het gisteren al niet de elfde dag van de negende maand was geweest en ook nog eens op de kop af elf jaar na de aanslagen op de Twin Towers in New York, dus elf jaar na nine – eleven.

Wat de samenloop te groot maakt om nog van puur toeval te spreken. Dit kon niet zo maar uit de lucht gevallen zijn. Hier was meer aan de hand dan dat ik het kon verklaren. Het zaaide bij mij in ieder geval grote twijfel. Ik was er opeens niet meer zo zeker van dat alles is zoals het is en dat wat ongrijpbaar is, louter en alleen een samenloop van omstandigheden genoemd kan worden. Zou het dan toch zo zijn dat er meer is tussen hemel en aarde, was de dwingende vraag die mij begon te achtervolgen? En kan de Iraanse president Ahmadinejad daarom met zijn ogenschijnlijk idiote beschuldiging dat de vijanden van zijn land een sinister plan uitvoeren om droogte in Iran teweeg te brengen door regenwolken te vernietigen voordat deze zijn land bereiken, zo maar het gelijk toch aan zijn zijde hebben? Omdat er wel degelijk meer tussen hemel en aarde zou kunnen zijn, was ik geneigd te gaan denken………

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Tussen hemel en aarde

  1. Mack zegt:

    Hiervoor hebben we Xiwel nodig. Die weet alles van complottheorien en aanverwante zaken.

  2. Sjoerd zegt:

    Mij zet dit niet aan tot nadenken. Gewoon puur toeval. Zo gebeuren er ook niet meer ongelukken op vrijdag de dertiende, maar wel alle ongelukken op die dag worden daaraan toegewezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s