Rutte en de Telegraaf

Het zit er natuurlijk dik in dat de Telegraaf zich ook op haar manier bemoeit met het hele verkiezingscircus en er dus ook niet vies van is om berichtgeving zo nu en dan een slagje te kantelen in het voordeel van die partijen die haar het meest na staan. Een kommaatje anders of een hoofdletter hier en daar extra kost immers weinig om die enkele kiezer misschien wel op andere gedachten te brengen. Business as usual voor deze krant, die we immers langzamerhand goed genoeg kennen. Maar door het verloop van de peilingen en door verrassende ontwikkelingen die er ontstaan in de beeldvorming van lijsttrekkers blijken er opeens toch meer registers opengetrokken te moeten worden. Want het kan niet zo zijn dat een Rutte met een afgebladderd imago waarin de leugen en de teflon – glimlach overheersen, de rest van de verkiezingsstrijd in mag en moet gaan. Dat wil de Telegraaf, dat wil Sjuul Paradijs niet zien gebeuren. Vandaar dat er ijlings een verkiezingsonderzoek werd georganiseerd door het Bureau Consumenten Onderzoek dat op zoek ging naar de lijsttrekker met het meest aansprekende karakter. Dat onderzoek werd dus verricht in opdracht van de Telegraaf.

En raden wie als de favoriet van het geraadpleegde panel uit de bus kwam. Natuurlijk, hij was het weer, Mark Rutte die met overweldigende meerderheid werd aangewezen als de kandidaat met de beste leiderschapskwaliteiten, met de meeste w ij s h e i d, met de beste sociale vaardigheden, die bovendien ook nog het meest vertrouwenwekkend, humoristisch en integer werd genoemd. Kortom, een Godenzoon, die dus ook nog was voorzien van een hoofdredactioneel keurmerk van de Telegraaf en als zodanig kon worden gepresenteerd in de maandagochtendeditie van vandaag. Wat niet de laatste keer zal zijn. Want wees ervan overtuigd dat wakker Nederland de komende tien dagen nog een paar maal vergast zal worden op de resultaten van zulke onderzoeken van dat Bureau Consumenten Onderzoek, dat onderdeel blijkt van de Telegraaf Media Groep en zo de dekmantel is voor de vermeende objectiviteit van die krant. Want linksom of rechtsom, met of zonder BCO, Rutte en zijn VVD zullen op het schild geheven moeten worden, niet omdat Nederland daar wel bij vaart, maar omdat de Telegraaf er garen bij spint. Zo lijken de verhoudingen wel langzamerhand te zijn geworden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Rutte en de Telegraaf

  1. Mack zegt:

    Dus jij denkt dat de Telegraaf er voordeel bij heeft als Rutte wint. Ik vind het vergezocht, maar het zal wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s