Sterke verhalen

Zoals gebruikelijk op de zomerse zaterdagen heb ik weer een paar sterke, maar waar gebeurde verhalen. Ditmaal zijn het Brabantse Zundert, Engeland en Nepal de bronnen van deze wonderbaarlijke geschiedenissen:

Een 26-jarige vrouw uit Ierland heeft dinsdagmiddag zestien linkerschoenen gestolen uit een schoenenzaak in het Brabantse Zundert. De eigenaar van de zaak aan de Molenstraat had gezien dat ze het schoeisel in haar tas stopte en hield haar buiten tegen, laat de politie woensdag weten. Gealarmeerde agenten namen de vrouw mee naar het bureau. Ze werd na het betalen van een boete van 340 euro weer vrijgelaten.

Een Britse man wordt voor de rechter gesleept door zijn letselschadeadvocaat omdat hij weigert zijn verzekeringsmaatschappij op te lichten. De 52-jarige Andrew Hopper uit het zuidwesten van Engeland had twee jaar geleden een klein ongeluk met zijn auto. Na lang aandringen wist een letselschadebureau hem over te halen een claim in te dienen. Het ongeluk bezorgde Hopper pijn in de nek. Een whiplashclaim bij de verzekeraar zou duizenden euro’s opleveren, werd hem voorgespiegeld. De advocaat werkte volgens het principe van ‘no cure no pay’, oftewel alleen betalen bij een succesvolle claim. Een whiplash is moeilijk medisch te bewijzen. Artsen kunnen zich alleen baseren op de verklaring van de patiënt en zo’n doktersverklaring is voor de verzekeraar meestal al genoeg om tot uitkering over te gaan. Maar toen het Hoppers tijd was om naar de dokter te gaan, had hij al geen nekklachten meer. Omdat hij niet wilde frauderen, bleef hij thuis. Dat was tegen het zere been van het letselschadebureau. Hopper heeft zich niet aan het contract gehouden en moet daarom de advocatenkosten betalen. Voor zijn eerlijkheid krijgt hij een gepeperde rekening van bijna 1400 euro. Hopper pikt dat niet en laat het aankomen op een rechtszaak.

Een Nepalese man die dinsdag in een rijstveld gebeten werd door een cobra, heeft op bizarre wijze het beest teruggepakt door terug te bijten.De 55-jarige Mohamed Salmo Miya ging achter de slang aan en wist hem te vangen. “Ik had hem natuurlijk kunnen doodslaan, want ik was erg boos”, zegt de rijstboer in de Annapurna Post. “Ik koos er voor het beest met mijn tanden dood te maken.” Miya beet door tot de slang bezweek. De man is op de eerste hulp van zijn dorp geholpen en hoeft niet voor zijn leven te vrezen. Een straf zal de man niet krijgen. De cobra staat in Nepal niet op de lijst van bedreigde dieren.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Sterke verhalen

  1. Sjoerd zegt:

    Het zal niet in mijn hooft opkomen om een dier dood te bijten omdat het beest mij per ongeluk gebeten heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s