De oplossingen van Schippers

Natuurlijk weet ik maar al te goed dat je iemand niet op uiterlijkheden moet beoordelen. Maar sommige mensen maken het je wel erg moeilijk zoals bijvoorbeeld VVD – politica en minister Edith Schippers, met haar gezicht waar ik nog nooit een lach op heb gezien, en met die gruizige stem van zo’n vrouw bij de kassa van de supermarkt die daar steeds weer kans ziet om alles en iedereen te overschreeuwen. Dat beeld krijg ik alsmaar op mijn netvlies als zij weer eens haar mening ventileert over een gevoelig onderwerp wat de gezondheidszorg per definitie is. Zoals deze week weer een paar keer toen zij eerst een vurig pleidooi er voor hield dat ouderen en zieken zo lang mogelijk thuis verzorgd en verpleegd moeten worden omdat de kosten daarvan in instellingen niet meer te dragen zijn. Om daar een paar dagen later nog een schepje boven op te doen met haar uitspraak dat mensen die thuiszorg voortaan maar zelf moeten regelen en betalen en dat er dan ook niets mis mee is als familieleden die taken voor hun rekening nemen, onder toevoeging van de fijnzinnige opmerking dat niemand te goed ervoor is om de ramen bij zijn of haar behoeftige en zieke moeder te wassen. Waarmee ze gewild of ongewild dat beeld van houwdegen dat bij mij al bestond, nog eens verder bevestigde en optrok.

Want niks nuanceren. Gewoon grote stappen, snel thuis en vooral effen een lekker statement maken in het kader van de verkiezingscampagne. Niet dat daarover doorgedacht wordt en dat het in dat hoofd opkomt dat er duizenden ouderen en zieken zijn die hun familie op afstand hebben en dus overgeleverd zijn aan de zorg van de professionele hulpverlening. Er wordt gewoon wat geroepen dat het lekker doet bij al diegenen voor wie het leven nog altijd van een leien dakje loopt en die zich dus over niets hoeven te bekommeren. Dus voor wie zorg, hulp, pijn, verdriet, uitkeringen en bijstand abstacties zijn en die dus gauw geneigd zullen zijn om allen die daar wel op aangewezen zijn, te bestempelen als aanstellers en profiteurs. Als mensen die wat gemakkelijk langs al die voor de hand liggende oplossingen gaan, die je als je dus niets aan de hand of nergens last van hebt, ook zo uit de hoge hoed schijnt te kunnen toveren. Onbezorgde mensen dus, ik zou bijna zeggen die typische VVD’ers, die weer eens op hun wenken werden bediend met de kretologie die uit de gruizige mond van die Schippers kwam en waar ik eigenlijk nog niet eens chocolade van kan maken. Omdat het niets helpt, nergens op lijkt en naar niks smaakt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s