Zwaai, zwaai webstreepjelog

De afgelopen 366 dagen – ja, dit is een schrikkeljaar – heb ik mij er nog nauwelijks mee bezig gehouden na de aanvankelijke schrik en onmetelijke irritatie. Ik had wel wat beters te doen dan me te laten gijzelen door ergernis en woede. Bovendien wilde ik mijn lol niet laten verpesten door een stel sukkels en amateurs die vandaag op de kop af een jaar geleden mijn toenmalige weblog naar de andere wereld hielpen omdat er zo nodig gemigreerd moest worden van Typepad naar WordPress. Waar ik helemaal niet om had gevraagd omdat ik op dat moment al zeven jaar dagelijks lekker aan het webloggen was zonder dat ik mij gehinderd voelde door wat voor een gebrek aan digitale kennis ook. Ik kon als digibeet heerlijk uit de voeten op webstreepjelog en als een kind kon ik daar mijn dagelijkse wasjes doen. Ik kon er mijn ei fijn kwijt. Het liep er als een zonnetje tot die verdomde 23 augustus 2011 toen opeens alles anders werd en mijn weblog naar de haaien werd geholpen, in die zin dat hij volledig op zwart gingen en daarmee maanden, zeg maar tot nu toe buiten mijn bereik is geraakt en gebleven en ik ook geen toegang meer heb tot datgeen ik in die zeven jaar bijeen heb geschreven en gefabriekt, met inbegrip van alle comments en discussies die er in die periode te over zijn geweest.

Hoewel het niet in zijn geheel verloren is gegaan, is mij door alle gekluns bij webstreepjelog de moed in de schoenen gezonken en heb ik eenvoudigweg de fut niet meer om me nog op enige manier in te spannen om weer greep op dat stukje verleden van mij te krijgen. Het levert weer een hoop gedoe op met nieuwe wachtwoorden en waarschijnlijk nog eens zoveel meer teleurstelling omdat bijvoorbeeld reeksen van foto’s en filmpjes de mist in blijken te zijn gegaan, waarmee dat persoonlijk archief toch niet meer die waarde voor mij vertegenwoordigt als het had, omdat het door dat vreselijk amateurisme bedorven is en aangevreten. Dat wilde ik mijzelf besparen, te meer omdat ik toch maar liever vooruitkijk en mijn energie steek in dit weblog dat ik nu – zolang als het nog goed gaat, heb ik leren denken – onder WordPress mag voeren. Daar heb ik meer aan en doet mij sneller de prutsers van Sanoma vergeten, die, merk ik wel, met hun weblog.nl nauwelijks nog aan de weg timmeren. Wat ze zal leren, kan ik niet nalaten om toch in stilte en in een onbewaakte ogenblik voor mijzelf weg te mompelen. Omdat het mij nog steeds oplucht.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Zwaai, zwaai webstreepjelog

 1. Ik zie met angst en beven tegemoet dat mijn blogsite onderuit gaat.
  Bezorgde groet

 2. Mack zegt:

  Dus ik ben de enige gek die aan het herstellen geslagen is. Ik ben een paar dagen bezig, en heb nu tot november 2005 weer hersteld. (foto’s geboorte Hans e.d.) En denk niet dat het nu goed werkt hoor, bij Dramoma. De site is nog steeds regelmatig niet bereikbaar.

 3. Marloes zegt:

  Herstellen begin ik niet eens aan, ik heb al moeite genoeg af en toe iets te plaatsen

 4. Ximaar zegt:

  Het geeft maar weer eens aan dat je nooit teveel op iets of iemand moet vertrouwen. Ik ga er nog steeds van uit dat de enorme mispeer bij Sanoma niet met opzet was en puur door amateurisme is ontstaan. Sanoma zelf kan dan best een professioneel bedrijf zijn, maar de paar mensen die ze met Web-log van Ilse hebben overgenomen waren dat duidelijk niet. Die zijn ook vrijwel allemaal vertrokken en Sanoma zelf had voordien geen ervaring op dit gebied, het was/is een weekbladproducent.

  Maar ook bij WordPress of Blogspot kan het op deze of een andere manier compleet fout gaan. En een eigen domein wordt ook gehost bij bedrijfsjes die failliet kunnen gaan of dingen per ongeluk weg kunnen gooien.

  Bij web-log was ik me daarvan goed bewust. Toch is het erg verleidelijk om op zoiets te vertrouwen als het goed gaat. Beter is het om regelmatig back-ups te maken op de eigten harde schijf en wel zo dat je het erg eenvoudig op een nieuwe plek weer aan de praat krijgt. Met websites is dat erg makkelijk, maar met weblog die alleen een exportfunctie hebben voor texten en niet voor foto’s is dat veel omslachtiger.

 5. Een heel herkenbaar verhaal. Ik heb enkel nog een “archief-link” naar mijn oude web-streepje-log op mijn huidige wordpress-blog. En ik heb de moed opgegeven om correcties aan te brengen.

 6. Margo zegt:

  Inderdaad, een back up maken, daar moet ik me ook maar eens mee bezig gaan houden ….
  Verder spui ik mijn gal hooguit nog op Uitwijkpost. Zonde van de energie.

 7. Sjoerd zegt:

  Het zijn toch de gebruikers die ervoor gezorgd hebben dat web-log groot werd. En die hebben ze mooi in de steek gelaten met hun amateurisme.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s