Over de hitte gesproken

We hebben de hitte weer achter de rug en overleefd, dus wordt het nu tijd voor de sterke verhalen, die natuurlijk als eerste vanuit de Verenigde Staten worden opgedist. Waarvan hierna meteen al twee sprekende voorbeelden:

In het Amerikaanse dorp Needles in Californië is eerder deze week de heetste regen ooit gevallen. De temperatuur van de gevallen regen was 46 graden. Het grootste gedeelte van de regen kwam weliswaar niet tot de grond, toch was het gevoelsmatig een sauna voor de bewoners van Needles. Volgens weerspecialist Maximiliano Herrer vestigde de regen, die naar beneden kwam tijdens een onweersbui, een wereldrecord. Het oude wereldrecord was een regentemperatuur van bijna 43 graden, gemeten in Saoedi-Arabië.

De Amerikaanse Jennelle Carrillo heeft een klacht ingediend tegen NFL-ploeg Dallas Cowboys nadat ze haar achterste verbrandde aan een zitbank bij het stadion. De vrouw was in augustus 2010 op weg naar een wedstrijd van de Dallas Cowboys. Bij een temperatuur van 38 graden besloot ze voor het betreden van het stadion nog even op een zwarte marmeren bank te gaan zitten. Geen goed idee, want Carrillo liep derdegraads brandwonden op aan haar achterste en moest een huidtransplantatie ondergaan. Carrillo is boos dat bij de bank geen waarschuwingsteken stond en wil nu dat de club en de eigenaars ervan haar schadeloos stellen. Het geëiste bedrag werd niet vrijgegeven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Over de hitte gesproken

 1. Sjoerd zegt:

  Die Amerikanen zien ook overal geld in.

 2. Laurent zegt:

  Nou ja, probeer ook maar eens genoeg donorhuid te vinden voor het gemiddelde Amerikaanse verbrande achterwerk, dat kost een godsvermogen.

 3. Laurent zegt:

  Het was er gedurende het begin van mijn verblijf daar trouwens inderdaad ongehoord heet. Dat je gewoon helemaal stil zit en je je nog steeds een ongeluk zweet, en ik ben iemand die het niet heel gauw warm heeft.

 4. Margo zegt:

  Mack komt vast met een ‘sterk verhaal’ uit Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s