Een outsider als Roemer

Je kunt er vergif op innemen en staat op maken dat hij het tot 12 september zwaar te verduren krijgt en de nodige bagger over zich heen gestort weet. Waarmee de Nederlandse politiek, en met name het establishment, voor de derde keer in iets meer dan tien jaar er blijk van geeft niets van de maatschappelijke processen te begrijpen, althans deze niet te accepteren, met geen ander gevolg dat opnieuw een outsider de wind in de rug krijgt en naar een verkiezingstriomf zal worden gedragen. Want alle tekenen wijzen erop dat na Pim Fortuyn en Geert Wilders de volgende outsider, hoewel hij zich zeker zo niet manifesteert en gedraagt, eenzelfde lot als die voorgangers beschoren zal zijn. Wie van de innercircle van het Binnenhof viel immers niet over Emile Roemer heen toen hij een week geleden een stukje euroscepsis ten beste gaf dat echt niet over the top genoemd kon worden en in elk geval een afspiegeling was van wat er in de Nederlandse samenleving op dat moment omging? Terwijl hij het macro – economisch gelijk ook nog eens aan zijn zij wist met de bewering dat er niets dommers is dan maar star vast te houden aan die 3% die het begrotingstekort mag hebben volgens het Europees Stabilisatie Pact, om vervolgens maar in het wilde weg te bezuinigen om dat doel koste wat kost te halen. Waarbij het blijkbaar verder niet telt dat de consument tegelijk elke lust en mogelijkheid tot het doen van uitgaven wordt ontnomen, zodat de recessie zich alleen maar verder kan verdiepen.

Daarom werd Roemer dus onder andere de maat genomen, stond alles en iedereen van het Haagse establishment vooraan om hem eens flink op zijn bek te laten gaan, omdat er bij hem en zijn partij, de SP, die zo overduidelijk op winst in de peilingen staat, wel wat te halen leek, waarbij de hoop natuurlijk meespeelde dat de kiezer daarin zou trappen, zich zou laten meeslepen door dit gehuil van al die wolven, dat de komende weken nog vaker op zal klinken. De SP en haar lijsttrekker Roemer zijn namelijk op weg naar de macht, beroeren kennelijk een juiste snaar en vormen zo een gevaar voor het politieke establishement dat zich nog zeker meer zal gaan roeren bij monde van de verschillende media, met alweer de Telegraaf voorop. Want reken erop dat er links en rechts al hevig gewroet wordt en dat intensief wordt geprobeerd om onderste stenen boven te krijgen om Emile Roemer en zijn partij als het maar even kan in een verkeerd daglicht te kunnen plaatsen, waarbij het verder niet dondert hoe. Als dat aangekondigde verkiezingssucces maar voorkomen wordt. Daar moet de SP met haar lijsttrekker maar op blijven rekenen met een Haagse coterie, een kliek op het Binnenhof die zich haar speeltjes niet zomaar laat afnemen door de eerste de beste outsider, waarvan Roemer er duidelijk een is gebleken.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een outsider als Roemer

 1. Mack zegt:

  Misschien ziet hij het wel goed met die 3%, dat weet ik niet, wat hij in elk geval niet moet doen is zulke dingen roepen, ook al gaat hij daar niet eens over. Afspraken zijn gemaakt, op die afspraken is ander beleid gebaseerd, dus roepen dat je die boete niet gaat betalen zijn stoere woorden, maar wel een beetje ondoordacht en onrustveroorzakend. Gelukkig hebben we de Jager nog die de gemoederen weer wat kon sussen.

 2. RadaR zegt:

  Na het “debat” van de padvindersclub van vanavond kan ik gerustgesteld en met een glimlach gaan slapen. Want hoe overduidelijk werd bewezen, dat de ooit “groten” maar steeds verder verschrompelenden er nog steeds niets van willen begrijpen c.q. hebben begrepen. Zoals jij in je eigen woorden en vanuit je eigen invalshoek ook aangeeft. Sentiment bij de kiezer??? Nooit van gehoord. Wens van de kiezer?? Niets mee te maken! “Wij floreren bij onduidelijkheid, wegloopgedrag en schijnheiligheid” is wat ik de heren en dame hoorde zeggen. Zelfs Sap’s helderheid “ik wil best onder Roemer” had een verdachte geur en smaak om zich hangen.
  Ik ben morgen snel klaar met mijn “debatlog”, dat staat vast.

 3. Ximaar zegt:

  Roemer deed het gisteravond goed door weg te blijven. Helaas miste ik hem wel, zonder hem is het een stuk ongezelliger. Maar inmiddels is ie uitgegroeid tot een hoge boom en die vangt nu eenmaal veel wind. Mag hij en zijn partij eerst eens goed over nadenken.

  Die 3,00000%-discussie vind ik pure onzin. Dwz De Jager en Rutte hebben zich daarop vastgeluld bij de EU. Zij zijn degenen die niet meer terug kunnen van die starre opstelling. Zo ver ik weet heeft Roemer en een aantal andere politici en partijen zich daar niet aan geconformeerd. Het is standaard zo dat een nieuwe regeerclub de gemaakte afspraken van een voorgaande club overnemen. Maar volgens mij geldt dat niet voor gemaakte fouten uit het verleden. Daarbij is ook de EU aan het nadenken over het veranderen van de 3%-regel om te voorkomen dat lidstaten zich de vernieling in bezuinigen. Alleen is een uitspraak van ‘ik betaal de boete niet’ niet slim. Gewoon zeggen ‘3% is niet verstandig en daar wil ik met de andere EU-landen nog eens beter naar kijken om te zorgen dat we geen domme dingen doen’ was handiger geweest. Maar dat wil zijn achterban niet horen. Dan wordt het te PvdA/D66-gezeur en lopen de kiezers weg. Best lastig, maar zorgen dat je colatiegenoten je niet willen is minstens zo erg.

 4. math zegt:

  Hoe kun je zomaar over 3% begrotingstekort praten? Het zal er toch helemaal vanaf hangen, waar je dat geld aan opmaakt. Het is toch een heel verschil of je er kroketten van eet, paard gaat rijden, de helling af skiet, olympische spelen of onrendabele voetbalstadions van betaald, of dat je er een fly-over bij Kerensheide, een ondertunneling bij Maastricht, infrastructuur bij het vliegveld en innovatie van financiert. Laat me de onbetaalde rekeningen zien en je weet toch waar het scheef zit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s