Twee krasse staaltjes

Precies 1150 Duitsers hebben zich afgelopen zondag met hun matras laten vallen en daarmee een wereldrecord matrassendomino verbeterd. De Duitsers vormden een rij van 2,4 kilometer rondom een meubelwinkel in Gründau nabij Frankfurt. De eerste ‘menselijke dominosteen’ liet zich in zijn matras vallen, waarna de volgende dat deed. ”Alles verliep 100 procent correct”, aldus een waarnemer van het Guinness Book of Records ter plaatse. Ze verbeterden daarmee een record dat enkele weken geleden was gebroken door 1001 mensen in China. Het allereerste record ‘matrassendomino’ was in 2009 gevestigd in Australië door 80 deelnemers.

Een Japanse man (106) heeft als oudste persoon ooit met het openbaar vervoer de wereld rondgereisd. Het leverde hem een eervolle vermelding in het Guinness Book of Records op. Saburo Shochi reisde met het openbaar vervoer door Noord-Amerika, Europa en Afrika. Hij werd na zijn rondreis onthaald door tientallen enthousiastelingen op vliegveld Fukuoka in het zuidwesten van Japan. Shochi, die donderdag 106 werd, is emeritus hoogleraar aan de universiteit van Fukuoka. Vanaf zijn 99e pakte hij regelmatig de trein of metro om lezingen te geven over onderwijs en gezondheid van kinderen in den vreemde. Zelf is hij niet onder de indruk van zijn krasheid. ”Ik heb in mijn hele leven nog nooit gezegd dat ik moe ben.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s