Over de grens – Visé

Welke Nederlanders kennen het niet? Laten we het erop houden dat het toch wel de helft is die er eens of vaker in het voorbijgaan kennis mee heeft gemaakt. Met Visé. De eerste buitenlandse plaats van enig formaat met zijn 17.000 inwoners. Maar welke Nederlanders kennen het echt? Dat moet een minimale minderheid zijn. Want veel heb je er nauwelijks te zoeken in dit typisch Waalse en daardoor ook morsige oord aan de Maas, dat daarmee ook het buitenland zo opvallend markeert. Met de rivier, het station en het stadhuis als meest in het oog springende kenmerken en voor de rest eigenlijk weinig tot niets dat een bezoek aan Visé kan rechtvaardigen en dat daarom meer de halteplaats is op de weg naar een zonnig Zuiden of de uitvalsbasis vormt naar het Land van Herve en de Voerstreek, waar het aanmerkelijk beter toeven is.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Over de grens – Visé

  1. Laurent zegt:

    Visé is volledig platgeschoten geweest in de Eerste Wereldoorlog; die raasde vlak onder Maastricht door.

  2. Sjoerd zegt:

    een beetje triest geval…

  3. Ximaar zegt:

    Ik ben er een keer of 3 doorgefietst en heb er nooit de moeite genomen om af te stappen of ook maar een foto te maken. Overigens is het voor mij niet de eerste grote plaats over de grens. De kortste weg naar Visé gaat voor mij door Genk en dat is flink groter. Turnhout is voor mij nog een stuk dichterbij.

  4. Mack zegt:

    Ik vind Visé juist geweldig om doorheen te karren. Dankzij de Belgen heb je daar al volledig het idee in een ver buitenland te zijn.

  5. Rob Alberts zegt:

    Dwalend en dolend heb ik door Vise gewandeld.
    Prachtig.
    Zonnige zomergroet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s