De wereld van Assaidi

Zolang het transfervenster nog niet gesloten is – en dat zal pas op 31 augustus a.s het geval zijn – zullen we nog de nodige staaltjes van verdwazing die in de voetbalwereld maar usance blijven, kunnen meemaken. Want het besef dat er toch zoiets als andere tijden aanbreken, lijkt nog niet doorgedrongen te zijn tot de belangrijkste acteurs op dat schouwtoneel, de voetballers. Hoewel niet alle details naar buiten treden over de onderhandelingen betreffende de salariseisen van spelers in het Nederlandse betaalde voetbal, is er de afgelopen weken wel weer zoveel bekend geworden omtrent de salarissen die er betaald plegen te worden in de Nederlandse eredivisie dat de wensen en eisen van spelers die de middelmaat ontstijgen, daarmee een ander perspectief krijgen, begrijpelijker worden, maar daarmee bepaald niet minder ridicuul en asociaal genoemd mogen worden en in elk geval getuigen van ieder gemis van werkelijkheidszin. Dat kan met zekerheid gesteld worden ten aanzien van de linksbuiten van SC Heerenveen, Oussama Assaidi, die gedurende het afgelopen seizoen bepaald goed presteerde en zich in de kijker speelde door zijn flitsende en oogstrelende akties, waarmee hij vaker het verschil wist te maken. Logisch dat hij als gevolg daarvan gewild was bij diverse grote clubs in Nederland en ook in het buitenland.

Maar tot nu toe is het niet tot een overgang van hem gekomen, omdat hij vooral bezig is met verzilveren en nu een slag wil slaan uit zo’n transfer, welke hem met name een serieuze salarisverhoging moet opleveren. Zo wil hij bij een eventuele verhuizing van Heerenveen naar Ajax een flinke salarisverhoging uit de bus zien komen, waarbij hij voor zichzelf een vooruitgang van 450% in het hoofd heeft. Van een modaal in komen in de Eredivisie ter grootte van 350.000 euro – inderdaad modaal en 350.000 euro – naar een salaris van 1,6 miljoen euro per jaar moet hij gaan. Wat zoveel is als acht keer de Balkenende – norm en zeker meer dan het bedrag is dat Gerrit Zalm bij de ABN/AMRO verdient of bestuursvoorzitter Sijbesma bij DSM. Waarmee eens te meer duidelijk wordt hoezeer zo’n Assaidi de werkelijkheid is ontstegen of erger nog, het betaald voetbal zich ook daarbuiten heeft geplaatst omdat in die wereld dit denken mogelijk wordt gemaakt. Vandaar dat ik Assaidi nog niet eens aankijk op zijn buitensporigheid, zijn dwaasheid van denken, maar veel meer de beslissers, de bobo’s en sponsors, kortom alle stakeholders die de rollercoaster die de voetballerij is geworden, maar niet tot stoppen weten te brengen. Integendeel, haar alleen maar versnellen en tot nog grotere hoogten trachten te brengen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De wereld van Assaidi

  1. Mack zegt:

    Als het hem lukt, is hij het waard. Wij gewone mensen houden eenmaal niet van mensen wie het allemaal komt aanwaaien. Als ik trouwens geweten had dat 350.000 modaal was in de eredivisie, was ik ook wel voetballer geworden.

  2. andre zegt:

    deze knaap gaat het niet redden bij liverpool en gaat door het eis zakken.
    we zullen het zien en horen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s