Onze hockeyvrouwen

Er komt maar geen eind aan de Olympische sporters die nadrukkelijk solliciteren naar een plekje in mijn portret van de dag. Nu zijn het weer de Nederlandse hockeyvrouwen die een kolossale prestatie leverden door de in 2008 in Peking behaalde Olympische titel nu vier jaar later in Londen te prolongeren. Een unieke prestatie volgens kenners die met recht en reden beweren dat de top bereiken al moeilijk is, maar dat je daar handhaven en dan ook nog eens op het unieke, Olympische niveau met haar spanningsboog van vier jaren, ongekend en niet van deze wereld genoemd mag worden. Waarmee onze hockeyvrouwen zichzelf in de etalage hebben gezet met deze absoluut historische sportieve prestatie, als ze dat al niet stonden met hun verschijning en presentatie die in de internationale pers lof en bewondering oogstte.

Het waren geen uit de klei getrokken boerenmeiden die je tijdens hun wedstrijden aan de slag zag, maar steeds elf bekoorlijke hindes, die met hun spel maar ook met hun bijna on-Nederlandse gratie de ogen van de verwende kijkers streelden. Met name in de Amerikaanse pers was men onder de indruk van onze hockeyvrouwen, die daardoor ons land eens op een heel andere manier op de kaart hebben gezet dan het gros van de Nederlanders vaak in het buitenland pleegt te doen met hun luidruchtigheid en meestal onbehouwen optreden. Wat dat aangaat komt deze Olympische titel op het beste moment en is ze het beste visitekaartje voor ons land. Met dank aan Eva, Joyce, Maartje, Kim, Carlijn of hoe al die geweldige Nederlandse hockeyvrouwen ook mogen heten, die stuk voor stuk en bij elkaar als dat geweldige team een plaats in mijn portret van de dag dik hebben verdiend.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Portret van de dag en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Onze hockeyvrouwen

  1. Mack zegt:

    Ik was ook wel onder de indruk van die Argentijnse, ben haar naam even kwijt, maar die zulke mooie tranen had en die niet zo bekakt praatte maar eens lekker flink tekeer ging tegen de leiding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s