De beer en de snoeppot

Een bijna aandoenlijk verhaal dat ik mijn lezers niet wil onthouden, speelt ergens aan de rand van de Rocky Mountains en gaat als volgt:

In een snoepwinkel in Estes Park, Colorado (VS), heeft een zwarte beer snoepgoed gestolen. De winkeleigenaresse merkte in eerste instantie niets van de nachtelijke inbraak. Toen zij de bewakingsbeelden terugkeek, zag ze wie ’s nachts haar zaak had bezocht. De beer liet bijna geen sporen na. Hij stal toffeetjes, chocoladekoekjes en melkchocolade. Het enige bewijs dat het beest achterliet, was wat modder op de toonbank. Het beest had geen opengerukte verpakkingen laten liggen. ”Waarschijnlijk heeft hij die ook opgegeten”, zegt winkeleigenaresse Jo Adams ”Hij was schoon en voorzichtig en at heel veel snoep”. Oorzaak is waarschijnlijk de extreme droogte die de VS teistert en welke ervoor zorgt dat dieren grenzen overgaan in hun zoektocht naar voedsel, denkt de eigenaresse. Adams neemt de beer niets kwalijk. “Wij zitten in hun territorium, dus we moeten er maar mee leren leven.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s