De prijs van drugs

Tijdens het Solar-festival dat afgelopen weekend in Roermond werd gehouden is voor zeker 20.000 euro aan boetes opgelegd in verband met het bezit van hard drugs. Een opmerkelijk bericht dat mij onmiddellijk aan het denken zette en in elk geval bij mij de nodige vragen opriep. Want ik verkeer nog altijd in de veronderstelling dat je naar zo’n evenement gaat om je te amuseren en dat je ook de verwachting hebt dat dat ook zal gebeuren omdat het programma je bevalt. Omdat je anders die keuze niet gemaakt zou hebben. Dat moet, daar ga ik tenminste vanuit, meer dan voldoende zijn voor een dag vol plezier en afleiding, die nog opgeluisterd kan worden met een drankje, een hapje of een versnapering. Maar dat zou het dan wel moeten zijn, althans in mijn redenering, die, zo lijkt het wel, steeds minder van deze tijd schijnt te zijn, zoals ook weer in dit bericht wordt bevestigd en eigenlijk blijkt uit het drugsbezit van zoveel van die bezoekers, waarvan een minderheid is gesnapt die voor dit bedrag dus moest dokken. Waardoor ik toch met de vraag blijf zitten wat het gebruik van deze middelen nu eigenlijk toevoegt aan het plezier dat zo’n dag en zo’n programma al zou moeten bieden.

Laat niemand mij wijsmaken dat het geestverruimend of verdovend effect van al dat spul, of het nu soft of hard is maakt verder niets uit, de blik helderder maakt en het waarnemingsvermogen verscherpt en helpt om al het gebodene tijdens dat festival nog intenser te ervaren. Ik geloof daar hoegenaamd niets van hoewel ik zelf nog nooit een gebruiker ben geweest zij het dat ik de effecten van alcoholica daarentegen des te vaker heb meegemaakt en daar op de momenten van het gebruik nooit iets wijzer van ben geworden en achteraf moet konstateren dat het mijn geest alleen maar vertroebelde en mij uiteindelijk steeds liet zitten met dat beroerde gevoel in het lijf en de zekerheid dat ik van het hele gebeuren per saldo niks had meegekregen. Een ander effect kunnen drugs, denk ik, niet hebben, waardoor het waardeloos spul voor mij blijft dat ook nog eens duur, heel duur betaald moet worden, althans als je het vergelijkt met een ordinair pilsje, dat er dan beter in gaat omdat je voor minder geld hetzelfde bereikt, als je het plezier niet zonder weet te bereiken en als je toch het gevoel wilt hebben erbij te horen. Want dat is natuurlijk de kwintessens van het gebruik van al die genotmiddelen. Omdat je zonder niet voor vol wordt aangezien, wat natuurlijk de halszaak bij uitstek is voor veel jonge mensen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De prijs van drugs

 1. Rob Alberts zegt:

  Hier in Amsterdam hoor ik dat in het riool dagelijks grote hoeveelheden cocaine te vinden zijn.
  Terwijl cocaine toch de naam heeft een dure drug te zijn …
  Tja, ouder wordend spreekt het mij steeds minder aan.
  Een blowtje mis ik niet meer en een drankje drink ik eigenlijk niet meer.

  Zonnige Zomergroet

 2. Mack zegt:

  Maar zouden drugs niet een ander effect hebben dan alcohol? Ik bedoel, stel dat Stairway to Heaven onder invloed van alcohol zou zijn geschreven in plaats van drugs, zouden we het nu dan kennen? Amy Winehouse bakte er toch maar weinig van als ze dronken was, terwijl al die getripten het stukken langer volhouden.

 3. Mack zegt:

  Nee, inderdaad niet. Wel Elvis nadat hij wat peppers had genomen. Compleet zijn tekst kwijt. Maar hij werd wel melig.

 4. Margo zegt:

  Erg melig! Die gasten gebruiken drugs om zich te verdoven. Anders is het toch niet vol te houden, al die herrie, drukte, en maar doorgaan tot de niet zo vroege ochtend ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s