Dorian van Rijsselberghe

In december j.l. verwierf hij al een plaats in mijn portret van de dag omdat hij in het Australische Perth wereldkampioen werd. Dat is een voorproefje gebleken op de formidabele prestatie welke hij de afgelopen week in de baai van Weymouth leverde waar hij zich tijdens de Olympische zeilwedstrijden onomstreden de beste windsurfer toonde. Hij bleek zo onaantastbaar dat hij met nog twee races te varen, waaronder de beslissende medalrace, niet meer in te halen was in de eindklassering. Waardoor Texelaar, de 23 – jarige Dorian van Rijsselberghe, al zeker is van een gouden medaille in die discipline. Zoals gezegd een fantastische prestatie die des te meer cachet krijgt doordat zijn weg daarheen, ook gegeven het bijzonder karakter van deze klasse in de zeilsport, een ware Alleingang is geweest, met name doordat zijn trainer precies aan de andere kant van de wereld, in Nieuw Zeeland woonde.

Je zou een gemakkelijker weg kunnen gaan om je succes te vinden, zou de normale reaktie van de leek en buitenstaander zijn. Zo niet deze Dorian, die juist altijd ongebaande wegen zocht en daarmee het ware karakter van de topsporter bezat, dat mede gevormd werd doordat zijn opvoeding gestalte kreeg in een niet alledaagse omgeving, op de macrobiotische boerderij van zijn ouders op het eiland Texel. Waarmee interessante basisvoorwaarden geschapen bleken om van Dorian van Rijsselberghe de topper te maken die hij zich in dat schitterende Olympische zeilwater bij Weymouth heeft getoond en die daarmee terecht opnieuw in aanmerking kwam voor een plaats in mijn portret van de dag.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Portret van de dag en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s