Zitverbod in Maastricht

Maastricht is toch het eerste stukje buitenland in Nederland? Is het niet de stad waar het leven goed is en in ieder geval een Bourgondisch niveau weet te bereiken, waar het vierentwintig uur van de dag genieten geblazen zou zijn? Nou, wie met dat denkbeeld nog rondloopt, komt daar wel definitief achter na lezing van het volgende bericht dat leert dat de bureaucratie en het Calvinisme ook in dit bijzondere stukje Nederland hebben toegeslagen.

‘Enkele ondernemers en bewoners van de Rechtstraat in Maastricht dagen de gemeente voor de rechter. Ze zijn laaiend omdat ze buiten voor hun huis op een stoel met elkaar zaten te praten en daarvoor een boete van 220 euro kregen. Een van de bewoners bevestigde vandaag berichtgeving hierover op Maastricht Dichtbij. De man, Ton Stille, noemt de boete ”belachelijk”. Na een staverbod handhaaft de gemeente nu ook een zitverbod op de trottoirs, aldus Stille. Een woordvoerder van de gemeente bevestigde donderdag dat de mensen in kwestie geverbaliseerd zijn, omdat ze weigerden hun stoelen naar binnen te brengen. ”De stoep daar is erg smal en mensen met kinderwagens konden er niet meer langs”, aldus de woordvoerder.’

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Zitverbod in Maastricht

  1. Mack zegt:

    Wat een stelletje tuig daar in Maastricht. Goed dat ze dat eens aanpakken. Wat denken ze wel, met een stoel op de stoep te gaan zitten! Waar eindigt dit? Mafia?

  2. Sjoerd zegt:

    De soep wordt in Maastricht wel heel heet gegeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s