John Mayall

Wat is het een genoegen om hem weer eens aan het werk te kunnen laten zien, de aartsvader en nestor van de Britse blues, John Mayall. In dit geval met uiteraard zijn Bluesbreakers achter hem, met als prominente secondant gitarist Mick Taylor, tijdens een concert dat hij in 2003 gaf ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag. Evenaar zijn vitaliteit maar eens. Want Mayall doet zijn kunstje dus nog steeds en de tijd en de jaren lijken hem niet te kunnen stoppen, hoogstens hebben ze vat gekregen op zijn fysiek ten opzichte van het tijdstip dat ik hem mocht zien optreden in het statige Amsterdamse Concertgebouw. Wonderlijker kon het kontrast toen – het was 1969 – nog niet zijn en mooi dat ik daar getuige van was. Zoals ik datzelfde moment ook koester omdat ik toen evenzo Mick Taylor aan de zijde van John Mayall in zijn ‘Bluesbreakers’ zag kort voordat hij zou toetreden tot The Rolling Stones. Vandaar mijn plezier om deze ijzersterke combinatie weer te kunnen presenteren in “Oh pretty woman“.

http://www.youtube.com/watch?v=kzk0g36MFeo

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op John Mayall

 1. Rob Alberts zegt:

  Ik droom vanzelf weg bij deze muziek.
  Zonnige zomergroet

 2. Sjoerd zegt:

  Dat is inderdaad een fijn stukje muziek… Ik hoop dat ik tegen die tijd ook nog zo vitaal ben.

 3. Jolie zegt:

  John Mayall is geweldig goed.. Nog steeds! Jammergenoeg kom ik maar zelden mensen tegen die hem kennen ;-/ (Maar des te leuker om hem zomaar in jouw blog tegen te komen!)

 4. Margo zegt:

  Mijn eerste vriendje was gek op John Mayall.
  Ik herinner me: She came in through the bathroom window …. (maar nu bedenk ik me dat dat waarschijnlijk van Joe Cocker is?)
  En: She was looking back at me, to see if I was looking back at her to see if she was looking back at me … vind ik nog altijd een leuke tekst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s