Een korrekte kerfstok

Als ik de recensies en de vele tweets moet geloven, hebben we afgelopen maandag de aftrap beleefd van zo ongeveer het slechtste programma dat ooit op televisie is vertoond. De eerste editie van ‘Half Acht Live!’, gepresenteerd door het tv – talent van het jaar Merel Westrik en uitgebracht onder de paraplu van WNL, schijnt werkelijk alles geslagen te hebben. Beroerder had het niet gekund. Een pijnlijker debuut was nauwelijks mogelijk, zo heette het zonder uitzondering onder allen die het programma wel hebben gezien en dat met plaatsvervangende schaamde en tenenkrommend bekeken. En normaal gesproken wordt in dat soort situaties heel wat van elkaar nagebauwd, waardoor het effect van misprijzen en afkeuring alleen maar sterker wordt. Maar hier was daar totaal geen sprake van omdat de felle kritiek op steeds wisselende momenten en plaatsen los van elkaar te horen en te lezen was. Dus over de breedste breedte die er maar mogelijk was, klonk het negativisme door, wat mij des te nieuwsgieriger maakte te meer omdat het hier ging om een ambitieus project dat DWDD naar de kroon wilde steken. Het was niet voor niets geplaatst in het tijdslot waarin dat succesvolle programma steeds valt, maar dat nu even leeg was in verband met het zomerreces.

Zodat het verleidelijk genoeg voor mij was om naar de tweede editie van dat ‘Half Acht Live!’ te kijken. Want stel je voor dat je nog alleen maar voor kwaliteit gaat. Dan heb je helemaal geen referentie meer om iets aan af te meten. En toch ben ik uiteindelijk niet gezwicht voor die verleiding. Omdat ik die oordelen wel geloofde en er geen behoefte aan had om in de rijen van die kritikasters aan te sluiten en hen te bevestigen met de bijna zekere wetenschap dat ik het voor 100% met hen eens zou zijn. Bovendien, en dat is niet zo’n fraai argument, wilde ik de eventualiteit voorkomen dat ik dat programma onverhoopt wel leuk zou vinden om zodoende met mijn voorkeur alleen te staan, wetende dat ik mij daarmee in het kamp van WNL, de Telegraaf en Sjuul Paradijs kon bevinden. Dan liever ziende blind dan dit op mijn kerfstok te krijgen. Zo zie je dat je er wel wat voor over moet hebben om aan de goede kant van de streep en politiek korrekt te blijven. Daar moet je jezelf wel eens geweld voor aan doen, zoals dit verhaal laat zien en dat uit het leven gegrepen kon zijn…..

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s