Met de billen bloot

Zoals op 30 juni in ‘Mijn Tourprognose’ al aangekondigd, is zo’n voorspelling nooit vrijblijvend en komt onvermijdelijk het moment, direkt na afloop van de Tour, dat ik met de billen bloot moet en mag laten zien wat die zogenaamde vooruitziende blik van mij nou helemaal waard is geweest. En voor de zevende of achtste keer blijkt weer dat ik ook als het om mijn geliefde sport wielrennen gaat, altijd een profeet zal blijven die brood eet. Het lijkt er zelfs op of die waarheid met het jaar dwingender wordt. Want tijdens deze editie van de Tour de France heb ik er dus lelijk naast gezeten en er zo weinig van gebakken dat ik langzamerhand gerede twijfels mag gaan koesteren ten aanzien van mijn inzicht in en de kennis van de krachtsverhoudingen in het wielerpeloton. Ontwikkelingen daarin lijken aan mijn aandacht te ontsnappen. Die konklusie is meer dan gerechtvaardigd als in het eindklassement van de net afgelopen Tour op de eerste tien plaatsen slechts vier namen te vinden zijn die door mij ook waren voorzien, te weten Bradley Wiggins, Christopher Froome, Cadel Evans en Jurgen van de Broeck, van wie alleen de laatste door mij ook van tevoren juist was ingeschat op de uiteindelijke vierde plaats.

De andere door mij getipte favorieten kwamen niet in het stuk voor. Sanchez, Hesjedahl, Gesink en Schleck haalden Parijs niet, terwijl Leipheimer en Cobo slechts goed waren voor respektievelijk een 32e en 30e plaats in het algemeen klassement. En de door mij getipte ‘dark horse’, die voor de grote verrassing dus zou moeten zorgen, de Est Rein Taaramäe, kwam niet verder dan plaats 36 in de eindrangschikking. Is dit al een weinig fraaie balans, over de grootste misser in mijn prognose heb ik het nog niet eens gehad. Want een blunder van de eerste orde mag het gerust genoemd worden dat ik Nibali van tevoren niet die credits heb gegund die hij blijkens zijn performance tijdens het verloop van de Tour beslist heeft verdiend omdat hij een van de weinigen is geweest die het heeft aangedurfd om de dominantie van de Sky – ploeg en Wiggins in het bijzonder uit te dagen en op de proef te stellen. Een misser van formaat die mij ervoor moet hoeden om voortaan voorzichtiger te zijn en weloverwogener te voorspellen. Want dit jaar leek hij dus nergens naar, mijn Tourprognose.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Met de billen bloot

  1. Sjoerd zegt:

    Ook mijn voorspelling zat niet in de buurt

  2. RadaR zegt:

    Een misser van formaat die mij ervoor moet hoeden om voortaan voorzichtiger te zijn en weloverwogener te voorspellen

    En ik dacht nog wel, na je “boetedoening”, dat je m.i.v. volgend jaar wat voorzichtiger zou zijn met voorspellingen? 😀

    Overigens, ook ik won dit jaar de tourpool weer niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s