Het einde der tijden

Het is niet mijn bedoeling om paniek te zaaien, maar de kans blijkt toch grif aanwezig te zijn dat een van mijn zeven lezers of bezoekers er nadrukkelijk rekening mee houdt dat het over vijf maanden, op 21 of 23 december met onze planeet zal zijn gedaan. En een deel van hen, een minderheid overigens, schijnt al druk bezig te zijn met het treffen van voorbereidingen op dat naderend einde. Zodat ik beslist niet overdrijf als ik zeg dat die aankondiging volgens de Maya – kalender dus wel degelijk blijkt te leven. Alleen gaat het allemaal mijn begrip te boven en kan ik mij werkelijk niets voorstellen bij de voorbereidingen die dan getroffen zouden moeten worden. Betekent dat zoveel dat er voor die datum een galgenmaal moet worden bereid? En is men al bezig om na te denken over de tafelschikking tijdens dat laatse avondmaal? Wat en waarop zou je je moeten prepareren als we toch met zijn allen eraan gaan en er dus niemand meer is om voor een crematie of teraardebestelling te zorgen? Over een uitvaartdienst – of mis hoeft evenmin gedacht te worden, terwijl een doodskleed al helemaal niet aan de orde is, tenzij men er tijdens die apocalyps, dat laatste uur, er op zijn mooist op wil staan.

Nogmaals, ik kan mij er dus helemaal niks bij voor de geest halen, omdat het hele verhaal, die aankondiging voor mij volkomen ongrijpbaar is, een komplete abstractie, terwijl ze het leven van anderen zo maar geheel schijnt te beheersen. Waarbij het niet om een verdwaalde enkeling en zonderling gaat, maar zo te zien om hele volksstammen. Want daarvan kun je met gemak spreken als dat bij mij in het dorp volgens onderzoekers die het dus over een op de zeven mensen hebben, toch maar vijfhonderd mensen kunnen zijn die zo in beslag genomen worden door dat eind van de wereld dat zich over vijf maanden zal gaan voltrekken. Nog een geluk dat ze met hun zorgen niet zo naar buiten treden omdat dat de kans op een massahysterie alleen maar groter zou maken. Zodat we deze mensen die zich misschien wel licht generen voor hun in onze ogen koudwatervrees, alleen maar erkentelijk kunnen zijn voor hun terughoudendheid en voor de rust die zij weten te bewaren. Met als gevolg dat het mogelijk een stilte blijft voor een storm die juist daardoor ongemerkt zal overwaaien, waarna de Maya’s aan hun volgende jaartelling kunnen beginnen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Het einde der tijden

  1. Sjoerd zegt:

    Het laatste kerstmaal, dit jaar….

  2. pjotr zegt:

    Het klopt ook niet. Mijn agenda eindigt op 5 januari 2013. Dat is dus het einde der tijden!

  3. RadaR zegt:

    Jullie lijken me echt types, waarbij, als de Dark Rift daadwerkelijk teweeg brengt wat good old Nostradamus in navolging van de Maya’s voorspelde, het flink dun door de broek zal lopen. Het “stoere gedrag” wat jullie hier vertonen is daar een aanwijzing voor. šŸ˜€

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s