Een man om snel te vergeten

Als er iemand over zijn houdbaarheidsdatum is heen geraakt, dan is het wel onze nationale Bromsnor en minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid, Opstelten. Nog even, want dat mag je zes weken afgezet tegen de eeuwigheid toch wel noemen, en we zijn verlost van zijn dagelijkse quotes waarmee hij ronkend onze ether blijft vervuilen. Is het niet met zijn spannende plannetjes die ons de illusie van veiligheid moeten geven, dan wel met zijn statements, zijn leuzen die veelal op zijn hoogst als zijn commentaar op het ons omringende nieuws uitgelegd kunnen worden. Want als gewone sterveling kun je er gewoonlijk niets mee, met de open deuren van Ivo die als enig gewicht hebben dat ze gedragen worden door zijn bas, maar voor de rest vervliegen in hun eigen onnut en onzin. Of is er nog iemand die wel iets kan met de dwarsstraten van Opstelten? Ik zeker niet en als bewijs van die stellige overtuiging kan ik alleen maar het fantastisch optreden van hem in Waalre aandragen. Ook daar kon hij het niet nalaten om zijn opwachting te maken, op die place to be waar hij immers altijd weet te schitteren.

Hij moest en hij zou de door een aanslag getroffen gemeente-ambtenaren een hart onder de riem steken met zijn bekende grote woorden, die immers niets kosten en daarom gemakkelijk zijn mond uit rollen. Een ware opsteker was zijn hartverwarmende aanwezigheid die hij omlijstte en bekroonde met “Wij staan in deze voor u zo moeilijke tijden voor u en achter u”. Waar het plaatselijk gemeentelijk apparaat het mee kon doen en zonder twijfel ook verder schouderophalend deed. Want noem maar eens de minister, de bestuurder die zo verlichting weet te verschaffen, die de reis uit Den Haag maakt om voor het oog van de door hem zo geliefde camera’s zijn zoveelste gebralde enormiteit te verkopen. Opstelten was weer die zogenaamde vent uit een stuk, de man van mooie woorden die eerder in de buurt van de beloften bleven dan dat ze ooit daden werden dan wel serieus hout sneden. Vandaar dat hij zijn houdbaarheidsdatum heeft overschreden, hij nergens meer naar smaakt, dus het beste op de achterste plank van de geschiedenis kan worden gezet om maar heel snel vergeten te worden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Een man om snel te vergeten

  1. math zegt:

    Je verwoordt exact wat ik bij zijn optreden voelde.

  2. Laurent zegt:

    Je hebt het – eh- over – eh – Ivo – eh – Opstelten.

  3. pjotr zegt:

    Hijn is de vleesgeworden burgemeester Dickerdack van Rommeldam uit de annalen van de heer Olie B.Bommel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s