Frank Schlecks blunder

Had ik twee weken het idee dat ik naar een schone Tour zat te kijken, die ook nog eens strijd en spanning opleverde, is mij die illusie ook weer ontnomen, ondanks alle aanwijzingen die er ook van statistici en rekenmeesters kwamen, die met cijfers namelijk lieten zien dat het chemisch bedrog uit de Tour moest zijn verdwenen. Want de snelheid waarmee de voorsten van het peloton de laatste jaren de bergreuzen beklommen, bleef duidelijk achter bij de tijden die circa tien jaar geleden door hun voorgangers werden gerealiseerd. Waaruit op zich al konklusies getrokken konden worden ten aanzien van de huidige stand van het gebruik van prestatiebevorderende middelen door het wielerpeloton. Hosanna, zou je daarom kunnen zeggen, de wielersport heeft het pleit in haar voordeel beslecht. Maar dat bleek in Pau toch even te vroeg gejuicht. Want op de rustdag werd bekend dat een prominent lid van het peloton, Frank Schleck, betrapt was op het gebruik van een niet toegestaan middel, een vochtafdrijver welke onder andere de eigenschap heeft om de aanwezigheid van prestatiebevorderende middelen in het lichaam te maskeren.

En vanzelfsprekend werd daarna weer het oude liedje gezongen door de betreffende renner die uiteraard de vermoorde onschuld speelde, bij hoog en bij laag beweerde dat hij was geflikt, nog nooit van het spul dat bij hem was gevonden, had gehoord en verder verkondigde dat hij vergiftigd moest zijn en dat hij tegen de anonymus die hem dit kunstje had geleverd, een aanklacht zou gaan indienen. Wat moest deze sul en nul ook anders, nadat hij de voorgaande jaren al zo vaak dat repertoire op die momenten had zien afdraaien en kollega’s een soortgelijk theater en drama had zien maken zonder dat het verder zoden aan de dijk zette? Hij was er gewoon gloeiend bij en stond te kijk, ja voor schut, voor het oog van de wereld. Afgezien van de twee jaar schorsing een terechte straf voor een vent die tegen de verdrukking in positieve ontwikkelingen in zijn sport aan zijn laars wenste te lappen, omdat hij zichzelf boven de wetten daarvan had gesteld. Vandaar dat deze Frank Schleck, die zijn kollega’s zo in diskrediet bracht, precies als zijn soortgenoten gewoon moet hangen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Frank Schlecks blunder

  1. Sjoerd zegt:

    Ik durf hier geen oordeel over te vellen. In zijn eentje begin je niet aan doping. Daar moeten meer mensen bij betrokken zijn. Die moeten ze pakken, niet de renner die het wellicht niet eens weet dat er gefraudeerd wordt en op welke wijze.

  2. Ximaar zegt:

    Harm Kuipers gaf gisteravond per telefoon commentaar op deze zaak. Het middel is niet prestatieverhogend en wordt alleen te maskering van andere middelen gebruikt. Alleen is het zo makkelijk op te sporen dat geen zinnige ploeg of renner daar aan begint. Schleck is zeker geen beginner en rijdt ook niet in een beginnersploeg rond. Het zou dus best kunnen kloppen dat het niet met medeweten van de renner is gegaan. De kans is ook groot dat de rechter de renner vrij zal spreken.

    Wat er wel aan de hand is weet ik niet. Of ze hem een kunstje geflikt hebben weet ik ook niet, zo hoog stond ie niet in het klassement. Wat volgens mij een mogelijkheid is is dat er iets mis is met de controleurs, want wie controleert hen? Zo vraag ik me af of de contra-expertise door een concurrerend controlelab wordt bekeken of dat hetzelfde lab dat doet. Dat laatste lijkt me niet wenselijk. Daarbij is er een soort strijd gaande tussen verschillende dopinginstanties. Zou het zo kunnen zijn dat die dingen gaan vinden die niet in het bloed zaten, om zo te laten zien hoe goed ze wel niet kunnen onderzoeken? Ik ben dus wel benieuwd waar dit toe gaat leiden. Maar helaas leven de meeste media bij de waan van de dag en zijn ze dit voorval na die dag alweer vergeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s