De missers van Dijkstra

Met het nationale vermaak om NOS – verslaggevers Ducrot en Dijkstra op voorhand de grond in te boren en hun VRT – kollega’s te verheerlijken doe ik niet mee. Het is mij net even te gemakkelijk om de staf te breken over de wijze waarop zij de Tour – reportages van commentaar voorzien. Wanneer doe je het namelijk goed als je om en nabij de drie uur aan een stuk, en soms nog een paar uur meer, aan het woord moet zijn? Mij hoor je daarover dus niet. Want doe het hen beiden maar eens na. Wat aan de andere kant ook weer niet wegneemt dat op een enkel punt wel degelijk kritiek gerechtvaardigd is zij het dat die bij ieder weer een andere aanleiding of oorsprong zal kennen. Zo heb ik geen moeite met Maarten Ducrot die ons kijkers altijd weer van relevante inside – information weet te voorzien. Maar zijn kollega Herbert Dijkstra moet ik daarentegen toch vaker op uitglijders betrappen, waarvan sommige door het veelvoud waarmee zij voorkomen, mij danig irriteren. Zo heb ik hem bijvoorbeeld gedurende deze Tour herhaaldelijk bijna in aanbidding horen spreken over Denis Mentsjov, de Russische wielrenner, alsof deze nog tot de Rabo – inboedel behoorde, dan wel de aandacht op hem horen vestigen zonder dat daar enige aanleiding toe was gezien het koersverloop.

Bij voortduring viel die naam als Dijkstra weer aan het woord was, alsof de Nederlandse wielerliefhebber daar meer belangstelling voor zou hebben dan voor het presteren van een Koen de Kort, Albert Timmer of Karsten Kroon. Want die kwamen nauwelijks in zijn repertoire voor zodat je vaker naar hun presteren moest gissen, te meer omdat die Dijkstra, en dat is tegelijk mijn tweede punt van kritiek, wel uitsluitend en alleen gefocused leek op de aanwezigheid van de Rabobankploeg. Waardoor het eruit zag of hij bijna structureel vergat dat er nog twee Nederlandse ploegen in de Tour meereden. Ik heb tenminste zelden tot nooit de namen van Vacansoleil en Argos uit zijn mond kunnen optekenen. En dat vind ik dus wel een ernstige tekortkoming waarop deze verslaggever met recht en reden aan te spreken valt, meer dan door willekeurig wat te roepen dat hij en Ducrot teveel kletsen en nooit een verstandig of zinnig punt maken. Want zoals gezegd, dan heb je het in die drie uur dat je aan het woord moet zijn, toch wel heel gauw gedaan.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De missers van Dijkstra

  1. Ximaar zegt:

    Herbert D vind ik en een zak patat. Hij zeurt niet alleen het schaatsen omzeep, maar ook de tour. Vaak zet ik vanwege hem het geluid uit, dan ben ik hem even zat. Dat had ik overigens voorheen ook met Mart S als die op Jean N zat te fitten. Schijnbaar kunnen ze geen betere krijgen die de hele dag in zo’n hokje aan de meet achter een monitor willen blaten. Volgens mij kunnen ze dat ook doen in Hilversum.

  2. Rian zegt:

    Helemaal mee eens Rob. Ik schrijf al jaren dat Dijkstra niet in de Tour thuishoort maar zich gewoon op het schaatsen moet blijven richten. Zijn pedante manier van optreden en zijn soms respectloze manier van spreken tegen Boogerd en Ducrot vind ik stuitend. Ducrot en Boogerd hebben het vaak bij het rechte eind en Dijkstra zit er (te) vaak naast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s