De woede van Harmeling

Met zijn primaire reakties en al zijn emoties kon ex – wielrenner Rob Harmeling gisterenavond wel eens de spijker op zijn kop hebben geslagen en woorden hebben gesproken die menige wielerliefhebber uit het hart waren gegrepen. Bij mij voelde dat in elk geval wel zo toen ik naar de Avondetappe keek en weer alle heisa rond Lance Armstrong op tafel kwam, opnieuw alle spelletjes die er gespeeld worden omtrent zijn vermeende dopinggebruik, zo nodig de revue moesten passeren. Net als Harmeling heb ik het er nu wel mee gehad en weet ik het zo onder de hand allemaal wel en is het oud en uitgekauwd nieuws geworden dat blijkbaar toch weer telkens opgehaald moet worden om prominente journalisten als die Raymond Kerckhoffs van de Telegraaf ook een schijn van belangrijkheid te geven, om hen de kans te bieden zichzelf boven de grijze middelmaat van al die volgers in de Tourkaravaan uit te tillen, om in het middelpunt te komen van alle belangstelling waar slechts de renners behoren te figureren.

Blijft wel de vraag of de wielerwereld zelf en nog meer dat miljoenenpubliek eromheen hierop zit te wachten op een moment dat de Tour aan de orde is en men daar van wil genieten. Eerlijk gezegd geloof ik van niet en wordt zo’n Kerckhoffs veel eerder gezien als die spelbreker op een feestje, die zich er dan ook op beroept dat het nu eenmaal om nieuws gaat en dat het zijn vak en plicht is om nieuws te brengen. Vermoorde onschuld heet dat en hij komt er ook nog glansrijk mee weg. Hij kan zelfs in alle rust over gaan tot zijn orde van de dag, terwijl wielrenners en het wielerpubliek achterblijven met een kater van belang, als resultaat van berichtgeving waar niemand om heeft gevraagd of op heeft gewacht en die ook nergens toe bijdroeg omdat het nergens nieuw licht op wierp, hoogstens oude wonden weer openhaalde, waarvan nog niet eens duidelijk is of ze eigenlijk wel stinken. Dat maakt die hele aktie van Kerckhoffs vooral zo onfris en de woede van Rob Harmeling alleen maar oprechter en authentieker. Want wat heeft die schrijverij nu precies opgelost?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De woede van Harmeling

 1. Mack zegt:

  Ik begrijp het echt niet. Armstrong is nog nooit positief getest. Is daarmee niet gewoon de kous af? Ze zeggen dat hij slimmer was dan de test, en dat hij bepaalde afwijkingen weet aan de chemotherapie, maar ik heb het er inderdaad ook wel mee gehad. Lance is gewoon een fantastische atleet.

 2. Huub zegt:

  Eindelijk is de echte schijnheiligheid achterhaalt, inclusief die van ene Rob Harmelink; ik heb me vreslijk opgewonden over die schertsvertoning tegen Mart Smeets, die zelf ook boter op zijn hoofd heeft… iedereen heeft zitten slapen en bleef geloven in sprookjes en iedereen die doping probeerde aan de kaak te stellen werd met de grond gelijk gemaakt. Wordt nu hoog tijd dat Boogaard ook eens openheid van zaken gaat geven.
  De kwestie is nu dat zelfs Bram Tanking ‘onde ede’ verklaart in DWDD dat hij nooit doping heeft gebruikt, maar ga eerst maar eens doorvragen wat onze Bram onder doping verstaat? Aan het infuus na de etappe? Nee dat is geen doping natuurlijk, alleen om de inspanning versneld te verwerken… zo gaat alles gewoon weer verder. Mogelijk moeten die gordijntje in de dure team-touringcars maar eens echt open.

 3. Raymond zegt:

  Hmm Rob… kom dit artikel nu pas tegen via google… Ik kan me je reactie destijds voorstellen, maar als journalisten is het toch onze taak dat we meer weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s