De afkalving van de PVV

Of de PVV nou in elkaar of uit elkaar klapt, is voor mij totaal niet interessant. Wat er werkelijk toe doet, is dat er een beweging van binnenuit die partij is ontstaan die alleen maar kan eindigen in haar definitieve ondergang. Dat is het goede nieuws van vandaag, waartoe de aanzet is gegeven door een paar leden van de Tweede Kamer – fractie van de PVV, die daarvoor geen credits verdienen omdat hun initiatief alleen maar geboren is uit hetzelfde opportunisme en avonturisme dat hen eerst in de armen van Geert Wilders dreef. Via hem zagen zij een kansje voor zichzelf om hun ego verder op te pompen. Een kans die nu verkeken lijkt doordat zij laag op de nieuwe kandidatenlijst van de PVV voor de Tweede Kamer zijn komen te staan. En geheel naar de geest van dit soort lieden die geen principes kennen, ligt het dan voor de hand om vervolgens in het wilde weg om zich heen te slaan zonder aanzien des persoons.

Te beginnen bij hun broodheer die hen nu heeft laten vallen en waartegen opeens na maanden van ja en amen knikken, zoveel in te brengen blijkt. Wat natuurlijk wel zo gemakkelijk is en tegelijk de weg opent voor de volgende spijtoptanten die er zonder twijfel zullen komen omdat die partij nu eenmaal slechts leden en lieden kent die hun gedrag afstemmen op de peilingen en dagkoersen. Zodat deze, afhankelijk van de hoek waaruit de wind toevallig waait, daarnaar wat gretig hun huik zullen laten hangen. Waarna het sneller dan snel kan gaan en de afkalving van de PVV en de neergang van Wilders spoedig, en misschien al voor 12 september, een feit kan zijn. Zonder dat het verder erg veel oplost omdat het slechts de VVD en de SP zullen zijn die daar echt van profiteren, waarvan ik niet weet of we daar echt blij mee moeten zijn. Omdat dat ook weinig oplost.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De afkalving van de PVV

  1. Laurent zegt:

    De teloorgang van de PVV kan niet anders dan goed nieuws zijn. Opgehoepeld met dat stel hysterische idioten.

  2. RadaR zegt:

    Is het niet gewoon het moment waarop je voorlopig maar aan 1 ding moet denken: “counting your blessings”? Want de uitbraak van het LPF-virus bij de club van Gekke Geert is immers te duiden als een “blessing”?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s