Sporters en bobo’s

Dat de Olympische leus dat deelnemen belangrijker is dan winnen allang een achterhaalde waarheid is, niet alleen voor de sporters, maar ook voor de bobo’s, leert de kwestie rond de Nederlandse mannenestafetteploeg op de 4 x 100 meter, die het afgelopen weekeind de Europese titel op dat atletiekonderdeel wist te behalen. Als niets vermoedende buitenstaander zou je dan allicht denken dat het voor deze vier jongens kat in het bakkie is en dat hun inschrijving voor de nu snel naderende Olympische Spelen in Londen louter een formaliteit is, omdat zij met dat kampioenschap op zak als serieuze medaillekandidaten aangemerkt kunnen worden. Vergeet het dus maar. Want natuurlijk zit er ergens op een kantoortje in Den Haag, bij het Nederlands Olympisch Comité, zo’n type die met de schuifmaat op zak bekijkt of mogelijke deelnemers wel voldoen aan de prestatienormen zoals die nationaal en internationaal zijn vastgesteld.

En in het geval van de estafettemannen zal hij zijn bestaan rechtvaardigen door te beschikken dat zij dus niet mogen meedoen omdat de tijd waarmee zij Europees kampioen werden, niet goed genoeg was om deelname aan de Spelen af te dwingen. Daarvoor had op zijn minst de twaalfde beste seizoenstijd moeten worden gerealiseerd. Waar dus geen sprake van was met die winnende tijd van 38,34 seconden. Daarmee zullen Patrick van Luijk, Churandy Martina, Giovanni Codrington en Brian Mariano het voorlopig moeten doen en voor de rest afhankelijk zijn van de goedgunstigheid van bestuurders van de atletiekbond en het NOC, van hun bereidheid om een hand over hun hart te strijken om deze vier kampioenen toch een kans op die Olympische medaille te gunnen. Bij de eventuele uitreiking waarvan die bobo’s om de voorste plaats zullen dringen om in het licht daarvan ook te kunnen stralen als was het hun verdienste dat die vier mannen op de Spelen uitkwamen. Omdat zo de verhoudingen in de sportwereld schijnen te moeten liggen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s