Mijn Tourprognose

Vanaf vanmiddag krijgt het leven weer een extra dimensie, als je tenminste een wielerliefhebber bent. Want dan start in Luik de Tour de France voor haar negenennegentigste editie. En naar het zich laat aanzien zou het wel eens een ongemeen spannende strijd om de eindzege in Parijs kunnen gaan omdat twee uitgesproken favorieten, de kemphanen van de vorige twee jaren, op de startlijst ontbreken. Noch Alberto Contador noch Andy Schleck zullen vanmiddag hun opwachting maken. Wat enerzijds jammer is omdat daardoor echt spektakel er bij in lijkt te schieten. Maar daar staat tegenover dat het aantal kandidaten voor de eerste plaats nog nooit zo groot is geweest, met de meeste kans op een volledig Engelstalig podium na afloop van de “Grande Boucle”. Wat in haar geschiedenis een absoluut unicum en tegelijk een novum zou zijn. Waarmee ik uitkom bij mijn bijna traditionele jaarlijkse vingeroefening aan de vooravond van de Tour de France, die bestaat in mijn voorspelling van de top tien van het eindklassement zoals dat in Parijs opgemaakt zal worden op zondag 22 juli. Niet dat ik daar verder iets mee pretendeer, laat staan dat ik er mijn boterham mee moet verdienen.

Maar leuk om te doen is het wel en bovendien nog een beetje spannend om te zien wat er per slot van rekening helemaal terecht komt van mijn prognose. De laatste jaren was de slotsom ervan niet om over naar huis te schrijven. Maar dat neemt niet weg dat ik mij er toch weer aan waag en dus met de volgende voorspelling kom van het eindklassement van de Tour de France 2012:

1. Cadel Evans 2. Bradley Wiggins 3. Ryder Hesjedahl 4. Jurgen van de Broeck 5. Robert Gesink 6. Chris Froome 7. Levi Leipheimer 8. Samuel Sanchez 9. Franck Schleck 10. Juan José Cobo.

Dus geen Mentsjov, geen Valverde, Nibali, Basso of Scarponi, noch een plek voor Wout Poels en Bauke Mollema die toch nog een of twee jaar zullen moeten wachten voordat ze rijp zijn voor een plaats in de top tien. Waarmee ik tegelijkertijd en ten slotte bij mijn ‘dark horse’ uitkom. En dat zou dit jaar zo maar opeens de Est Rein Taaramäe kunnen zijn. Uiteraard ben ik benieuwd wat mijn vooruitziende blik wel waard zal zijn en in hoeverre deze tipparade stand zal houden. Maar het zinkt in het niet bij de lol die ik nu al heb als ik denk aan die komende drie weken Tour de France.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Mijn Tourprognose

  1. albert zegt:

    mijn twitter ROB RUYGH uit Vakenburg ontbreekt. Foei , foei Rob, nog wel een streekgenoot.

  2. RadaR zegt:

    Voelt u toevallig nog de behoefte om hier op terug te komen? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s