Gekkigheid

De komkommertijd staat op aanbreken. De politiek is zich al aan het terugtrekken om van een ‘welverdiend’ reces te genieten om daarna op campagne te gaan. De sport beheerst de headlines van de krantenkolommen met als gevolg dat er in de nieuwsgaring opeens weer meer ruimte ontstaat voor alle mogelijke gekkigheid die zich over de gehele wereld afspeelt. Daarvan hierna een drietal mooie staaltjes:

De Japanse politie onderzoekt of een inwoner van de hoofdstad Tokio strafbaar is, omdat hij zijn eigen genitaliën heeft gekookt en tegen betaling heeft geserveerd. De kunstenaar liet zijn genitaliën in maart operatief verwijderen en invriezen. In mei serveerde hij de lichaamsdelen aan vijf mensen, die omgerekend 200 euro neertelden voor een portie. De politie kwam de man op het spoor toen de burgemeester van het stadsdeel Suginami liet weten dat inwoners zich ‘oncomfortabel’ voelden door het hoogst ongebruikelijke menu. De man zei zeker te weten dat hij met zijn daad geen enkele wet overtrad. Zo liet hij de lichaamsdelen onderzoeken op infecties voordat hij ze serveerde.

Een 2-jarige peuter heeft maandag in Haarlem de auto van zijn vader de sloot in gereden. Dat maakte de politie bekend. Het incident gebeurde aan De Bazellaan. De vader was even weggegaan en had de autosleutels in zijn wagen laten liggen. Het zoontje vond de sleutels, stopte ze in het contact en kreeg de auto aan de praat. Het lukte de vader nog net op tijd het kind uit de auto te trekken, voordat het voertuig via enkele bossages in de sloot terechtkwam. Een bergingsbedrijf moest er aan te pas komen om de auto weer op de kant te krijgen.

In het Letse stadje Valmiera rijdt een 31-jarige fietser rond die zich weinig van het verbod van alcohol in het verkeer aantrekt. Hij werd maandag voor de 26e keer in 2 jaar aangehouden, omdat hij te veel had gedronken. Agenten stelden een promillage van 2,07 vast, zo meldden media in de Baltische staat dinsdag. De hardnekkige overtreder van de wet heeft al omgerekend ongeveer 2800 euro aan boetes moeten betalen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Gekkigheid

  1. Margo zegt:

    Wat hebben Japanners toch met kannibalisme?? Sommigen zijn echt knettergek. Deze is rijp voor een inrichting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s