De VakBeweging

Het kostte mij het afgelopen weekeind de nodige moeite om het droog te houden bij de oprichting van de opvolger van de FNV. En bepaald niet van ontroering, maar meer van het grimlachen om de schijnvertoning die dat hele circus behelsde. Want was het iets anders na de oorlog van vorig jaar in die vakcentrale, waarbij de bonzen elkaar de tent uitvochten en het op een definitieve scheuring leek aan te komen? Geschrokken van het geweld dat dit ontketende en van de mogelijke effecten ervan werden opeens alle doekjes voor het bloeden gevonden die er maar voorradig waren. Een werkgroep werd er hier in het leven geroepen, kwartiermakers zetten zich daar aan het werk, aan stemrondes uiteraard weer geen gebrek met als finale uitkomst de feestelijke bijeenkomst van afgelopen zaterdag waar per saldo bleek dat alles toch bleef zoals het was na die gezamenlijke plas, met dien verstande dat de oude wijn verder gewoon in nieuwe zakken werd gedaan. Het oog wil immers ook wat. En verandering moet wel zichtbaar zijn. Waardoor er nieuwe mannetjes mochten aantreden ter vervanging van die ruzie – en scheurmakers die er een zootje van hadden gemaakt.

En om het feest, want dat was het toch vanwege de opluchting dat de boel toch bijeen was gehouden, compleet te maken werd de nieuwe boreling, die nieuwe vakcentrale uiteraard van een mooie strik voorzien in de vorm van een nieuwe naam, waarvan Jetta Kleinsma de geestelijk moeder bleek, die zij dan ook met groot enthousiasme ten doop mocht houden. Alsof het de vondst van het jaar was, kirde zij het uit bij het noemen van die naam ‘De VakBeweging’ welke zonder twijfel de vrucht was van vele brainstormsessies van duur betaalde communicatiebureaus. Hoe kom je erop? En wat een zichtbare breuk met het verleden, die met deze naam wordt gesymboliseerd, kon ik nog net met een vette knipoog naar mijzelf uitbrengen. En toen daar nog als motivatie aan werd toegevoegd dat het vak bepalend is voor mensen en dat mensen in de 21e eeuw meer dan ooit in beweging zijn op de arbeidsmarkt en dat ‘De VakBeweging’ daar volledig op moet aansluiten tijdens de hele levensloop, hield ik het niet meer droog. Ook omdat ik op dat moment al zeker wist dat met die nieuwe vakcentrale een doodgeboren kind ten doop was gehouden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De VakBeweging

  1. Frans54 zegt:

    Wat hebben die lui met tv te maken? (DVB=Digital Video Broadcasting)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s