Niki

Geen twijfel over mogelijk dat we zondagmiddag weer getuige zijn geweest van een grootse sportprestatie. Deze werd geleverd tijdens het Nederlands Kampioenschap Wielrennen in Kerkrade door Niki Terpstra op een uiterst zwaar parcours onder de meest ongunstige weersomstandigheden. Want van start tot finish, van half elf tot bijna vijf uur, regende het aan een stuk door tijdens de koers van 230 kilometer, waardoor het uiterste van de renners werd gevraagd. Wat onder andere bleek uit het feit dat van de 110 deelnemers welgeteld twintig coureurs de eindstreep wisten te bereiken.

Geeft dit enkele gegeven al aan wat er van de krachten van de beroepsrenners werd gevraagd, het plaatst de prestatie van Niki Terpstra helemaal in een bijzonder daglicht. Hij behaalde namelijk het kampioenschap na de laatste vijftig kilometer in zijn eentje te hebben afgelegd en een achtervolgende groep met een aantal topcoureurs op twee minuten achterstand te hebben gereden. Waarmee hij onomwonden bewees de sterkste te zijn en dus alle recht heeft om aanspraak te maken op een plaats in mijn portret van de dag, dat wat mij betreft voor deze gelegenheid en vanwege deze imponerende prestatie gerust goudgerand mag zijn.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Portret van de dag en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s