De NOS – babbelboxen

Vooruitlopend op de regen van kritiek die zonder twijfel na volgende week zondag zal losbarsten over de hoofden van Tourverslaggevers Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot, is het nog meer aan de orde om de nodige vraagtekens te zetten bij de kwaliteit van de NOS – verslaggeving tijdens het EK Voetbal. Want daar is echt alle reden toe zonder dat elke commentator individueel onder de loep hoeft te worden genomen. Het gaat wat mij betreft veel meer aan om de grote lijnen te benoemen zonder in een sterkte/zwakte – analyse te vervallen. Trouwens dat zou nog een hele klus worden om gelijkelijk te plussen en te minnen. Omdat de heren commentatoren er door de bank genomen toch een best zooitje van hebben gemaakt, hoewel de een natuurlijk meer dan de ander. Maar als ik stel dat in het merendeel van de door hen becommentarieerde wedstrijden het er veel weg van had dat gedurende negentig minuten onafgebroken een babbelbox op de microfoon aangesloten leek die zich alleen wist uit te putten in het debiteren van meestal triviale weetjes en het slaken van kreten, afhankelijk van de staat en de stand van de betreffende wedstrijd, dan is er door mij weinig miszegd.

Te meer omdat ik mijzelf er vaker op betrapte dat ik verzuchtte dat die vent eens een moment zijn kop moest houden. Wat mij onherroepelijk en ten lange leste voerde tot de vraag wat nu eigenlijk het nut en de toegevoegde waarde was van de aanwezigheid van verslaggevers die maar wat lullen en verder met hun stem slechts bevestigen wat ik al zie en hoor. Of is het hun rol om mijn gevoel, mijn waarneming, mijn oordeel onder woorden te brengen, om te zeggen wat ik denk en wat ik voel? Want iets anders kan ik daarover niet verzinnen, zoals ik ook niet zou weten wat zij voor mij precies moeten betekenen, als ik hun wijsheid en wetenschap die zij dus die negentig minuten lang er uit braken, ook zelf kan vinden op internet als het mij echt zou interesseren. Dus weg met die Jeroenen, die Jan, die Frank en nog het meest met die Arno die mij de oren van de kop hebben gekletst om zichzelf een podium te verschaffen dat mij in de weg zat omdat ik immers ogen had om naar het voetbal te kijken.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De NOS – babbelboxen

  1. Mack zegt:

    Hee maar, ik zag een Duitser met tatoeages!

  2. Mack zegt:

    Ik vraag me trouwens toch af waar de NOS mee bezig is, de laatste tijd. Gisteren in het journaal tijdens een item over tanden bleken zoomde de camera steeds in op de tanden van de tandarts. Ik dacht dat ik naar Hart van Nederland zat te kijken. Ik heb nu ook voor het eerst Sasha de Boer gezien, staand, maar wat mij betreft blijft ze geheel overeind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s