Een luxe bruiloft

Zo maar een knotsgek bericht, dat ik ergens vond en dat ik mijn lezers niet wilde onthouden, al was het om te laten zien hoe waan en werkelijkheid bij mensen door elkaar kan gaan lopen en ze tot de meest curieuze daden en merkwaardig gedrag kan verleiden:

“Kirsty Lane zal haar trouwdag niet snel vergeten. Vuurwerk, artiesten, gratis drank, een dj en een goochelaar. Het kon niet op. Allemaal betaald met geld dat ze van haar baas had gestolen. Nu mag de 30-jarige Britse voor 20 maanden de cel in. De bruid stal bijna 250.000 euro van haar werkgever om de trouwdag van te kunnen betalen. Daarvoor maakte ze geld van de zakelijke rekening van het bedrijf over naar haar eigen rekening. Ze werkte bij een bedrijf in de audiovisuele branche en vervalste rekeningen om de fraude te verdoezelen. Als ‘beloning’ werd haar chef zelfs uitgenodigd op het feest. Daar kon hij zelf zien dat er kosten noch moeite waren gespaard.

Zelfs de M&M’s waren bedrukt met de initialen van het bruidspaar. Toch ging het niet lang goed. De chef begon zich af te vragen waar het koppel de bruiloft wel niet van had betaald. Op haar werk klaagde ze namelijk altijd dat ze zo weinig te besteden had. Uiteindelijk werd de verduistering ontdekt en verscheen Kirsty voor de rechter. Ze gaf toe in eerste instantie kleine bedragen te hebben gestolen, om gaandeweg steeds meer te pikken om een luxere lifestyle te financieren. Dat kon de rechter niet waarderen. De eerste paar jaar van haar huwelijk zal ze dus achter tralies doorbrengen.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s