De taal van Opstelten

Waar alle gespierde taal van de hoogste baas van de politie die hij immers zo graag wil zijn, dus van de minister van Binnenlandse Zaken Opstelten toe heeft kunnen leiden, weten we dan ook weer sinds gisteren. Met zijn opgeblazen woordgebruik van de afgelopen anderhalf jaar, waar je verder weinig bij hoefde te fantaseren, heeft hij kennelijk toch zoveel sentimenten bij zijn dienders weten te beroeren dat zij nu minder scrupules tonen om los te gaan. Hoe graag zij, daartoe dus voortdurend aangemoedigd door hun opperbromsnor, de sterke arm van de overheid willen zijn, hebben zij gisteren in Rotterdam weer eens onverkort en onomwonden laten zien. Met al hun flinkheid plus de na 18 maanden peptalk vrijgekomen adrenaline hadden zij voldoende moed verzameld om een weerloze en totaal lamme malloot compleet verrot te slaan, met pepperspray en traangas buiten westen te helpen en met een paar knietjes in het kruis helemaal in de staat van genade te brengen en vervolgens te arresteren. Waarmee eens te meer duidelijk werd hoe deze overheid haar geweldsmonopolie interpreteert onder leiding van opperknor Opstelten.

Want sinds zijn aantreden heeft deze de toon hiertoe gezet omdat hij de hardwerkende Nederlander dat gevoel van veiligheid wilde teruggeven. Nou, dit heeft hij er dus precies mee bedoeld. Wat zoveel betekent dat wie niet wil en niet in de pas wenst te lopen, dus afwijkend gedrag vertoont, allereerst een pak op zijn lazer kan krijgen om vervolgens als hij nog niet wil horen, dan maar moet voelen en volledig in elkaar wordt geslagen. En liefst op zo’n manier dat hij zich er ook niets van kan herinneren en het daarom uit zijn hoofd laat om nog een klacht in te dienen. Dat scenario ontrolde zich in Rotterdam, geheel naar de wens van Opstelten, die weliswaar beleidsmatig geen bal heeft bereikt, maar met al zijn gebral het wel voor elkaar heeft gekregen dat de diender geen oom agent meer is, die je beste vriend zou moeten zijn, maar verworden is tot de knuppel, de sterke arm die er alleen maar op los kan slaan in de geest van zijn hoogste baas, die wel liberaal zegt te zijn, maar bij wie die praatjes zijn autocratische gaatjes absoluut niet blijken te vullen en die, nu het allemaal zo loopt als het loopt, uiteraard taal noch teken van zich laat horen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s